Denk je vaak, schoon patroontje! Jammer dat het mij niet past. Patronen van dat merken passen mij nooit! Newsflash, bij niemand past het perfect. Wanneer zelfgemaakte kledij perfect zit dan mag je er zeker van zijn dat er een aantal aanpassingen gebeurd zijn. Vandaag vertellen Hanne en ik aan jullie wat wij altijd moeten aanpassen.

yt eng pattern fitting sewing cafe

Nederlands:

Hier vind je onze favoriete naaiboeken, en op Hanne’s blog kan je lezen over een low/high bust adjustment

 

11 comments on “Wauw! Dat patroon past je perfect! Naaicafé”

 1. Hoi!

  Ik vond het erg leuk om je filmpjes te bekijken. Ik ga nog beginnen met naaien en vond deze al super leerzaam! Ik maak me alleen wel een beetje zorgen dat het al sinds juli stil is…

  Ik ben ook wel benieuwd waar jij je stoffen vandaan haalt en welke stof je voor wat gebruikt.

  Groetjes en keep up the good work!

  • Dag Inge, in de toekomst komen er terug filmpjes. Ik hoopte een rustige zomer te hebben maar dat was opeens heel druk, en daarna kwam Sew It Up er al aan. Wanneer de storm gaat liggen komen er zeker nieuwe filmpjes aan. Bedankt voor je bezorgdheid en je aanmoediging 🙂

 2. Ik pas meestal ook niet te veel aan, ‘k zorg altijd dat ik een maat kies waar dat mijn taille en borsten in passen en ‘k heb altijd altijd geluk gehad dat mijn kont in het rokdeel kon. ‘k Zou mss wel beter eens beginnen met aanpassingen, want mijn taille is soms nog nipt wel. ‘k Heb zo een paar kleedjes waarin ik niet kan fietsen wegens diep ademhalen is geen optie. 😛

  Maken jullie dan telkens een testversie nadat je uw patroon hebt aangepast? In sommige naaiboeken en blogs gaan ze daar nogal makkelijk over dat je telkens een muslin moet maken, maar dat is zoveel werk. En ik weet niet zeker of ik mijn patroon durf aan te passen en dan vlotjes mijn mooie stof durf verknippen…

  • Ik maak bijna nooit een muslin op uiteindelijk weet je op den duur wel wat je aanpassingen zijn en is het een kwestie van goed nameten bv bij jou op de taille. Als je bv aan de taille vanvoor of vanachter aan elke kan 0,5 cm bijtekent heb je al 1 cm meer ruimte dat kan voldoende zijn. Dus het is gewoon proberen en als je taille je enige probleem is, stel dat het een beetje te groot is, dan kan je het nog steeds terug innemen. Een borst aanpassen die te kleine of te groot is, is heel wat moeilijker. Gewoon gaan Eline!

 3. Ik pas meestal niet te veel aan: mijn bovenlichaam leunt sterk tegen de standaardmaten aan en ik ga zo goed als altijd voor een losse rok 🙂 Het enige dat ik moet veranderen is de roklengte want met mijn 1m60 heb ik veel te vaak de gevreesde kuitrok :p

 4. super leuk naaicafé. Jullie lijken echt altijd mega veel lol te hebben dan.
  Is het als beginner (half jaaar naaien) ook al mogelijk om met zo’n aanpassingen te starten of is dat echt veel te moeilijk. Ik heb bijvoorbeeld kleine borsten, een brede taille, en terug smallere heupen. Ik neem altijd mijn taillemaat dan en heb nog nooit iets aangepast (best schrik voor)

  Bedankt voor jullie tips en jullie babbel (is gewoon al fijn om naar jullie gelach te kijken, word je al vrolijk van ;))
  Misschien kan je volgende keer je tops en flops bespreken van kledingstukken die je hebt gemaakt..

  xoxo

  • Tops & flops is een zalig voorstel!!! Dat is ook een leuke om een tag van te maken om ook anderen uit te horen over hun tops en flops. Ik heb hier nog een rok liggen die op een mat lijkt. Oeps.

   We hebben inderdaad veel lol als we deze filmpjes maken. Moesten we alles erin laten staan zouden de filmpjes nog eens zo lang duren hihi.

   Ivm je vraag over aanpassingen, ik ga in mijn verlof een video maken over de aanpassingen die ik doe. Misschien kan dat je op weg zetten. In jouw geval zou ik op het patroon het aanpassen terwijl je het overtekent, kan je van bv maat 36 tekenen naar maar 38 op je taille, zolang de lijn mooi aansluit is dat meestal geen probleem. Soit het klinkt waarschijnlijk nu een beetje chinees. Ik hoop dat de video die ik ga maken je zal helpen.

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)