Al sinds een hele tijd wil ik mijn eigen bikini of zwempak maken. Maar het materiaal vinden als je in België woont is niet zo voor de hand liggend. Ach ja, de aanhouder wint. Ik heb een probeer bikini gemaakt. Het is best goed gelukt, al moet ik leren om minder had aan de elastiek te trekken.


Voor we echt-echt-echt van start gaan wil ik dit nog even zeggen. Ik heb geen perfect lichaam (wie wel), het was echt een grote stap voor mij om mezelf met zo weinig kledij op mijn blog te zetten.

Ik had natuurlijk ook kunnen kiezen om foto’s te nemen terwijl ik het niet aan heb, maar wat hebben jullie er dan aan? Je kan de pasvorm van iets toch pas goed zien al iemand het aan heeft? Of als je het zelf wil maken is het toch makkelijker om het op jezelf te projecten wanneer iemand het aan heeft.

Van het begin heb ik heel bewust gekozen voor mijn foto’s niet of heel minimaal te bewerken. We worden al bekogeld met bewerkte beelden. Daar doe ik liever niet aan mee. Alleen echte mensen A Bouquet of Buttons! Dus ja, dit ben ik dan en daar zullen jullie het mee moeten doen.

Stof

De stof is lycra die ik vond bij Joëlle. Stof vinden voor zwemkledij is echt moeilijk! Ik ben elke stoffenwinkel in Antwerpen afgelopen. En dit is het enige dat ik vond dat ok was.  Ach ja, ik wist dat de zoektocht moeilijk ging zijn.

De voering is een polyester maar wat of hoe juist weet ik niet meer. Jammer dat mijn boekje me daar niet bij kan helpen.

 

 

Patroon

Ik gebruikte het Soma Swimsuit patroon van Papercut Patterns. Met dit patroon kan je 1 badpak, 2 tops en 2 broekjes maken. Je kan dus combineren naar hartenlust! Het patroon kost 16,09 euro inclusief verzending vanuit Australië. Dat valt best mee vind ik. Ze hebben het ook in pdf.

hihi

Pasvorm // Fit

Ik gebruikte voor de top een S en de poep een L. Lang leve perige mensen.

Het topje past perfect! I heb er geen voorgevormde cup in verwerkt maar wel 4 lagen voering (zoals Lladybird het ook deed). Dat maakte naaien heel erg lastig! De volgende keer pak ik dat anders aan. Hoe dat weet ik nog niet.

Het is vooral het broekje dat ik nog ga moeten aanpassen. Ik heb iets te hard aan de elastiek getrokken met het naaien (hello lovehandles), de volgende keer ga ik dit minder aantrekken. Ik denk dat ik dan de elastiek op 95% van de lengte ga afknippen. Het moet echt niet veel minder zijn om het goed te doen passen. Ook ga ik de volgende keer de kruis iets langer maken. Ik heb een bolle poep. Daardoor komt nu de achterkant van het broekje tot net boven mijn spaarpotje. Wanneer ik mijn broekje opnieuw maak neem ik mijn fototoestel in de aanslag zodat ik voor jullie een tutorial kan maken.

 

Aanpassingen 

Aangezien het een probeer bikini was heb ik niets aangepast. Aanpassingen zijn voor de volgende keer.

Nieuwe techniek?

Jazeker! Ik heb de eerste keer een bikini gemaakt! Whippie!

The Feel

Het topje zit echt als gegoten, maar het broekje, daar is nog wat werk aan. Als dat gebeurd is ben ik ervan overtuigd dat ik met super goed ga voelen in deze bikini. Maar ik moet ook zeggen dat dit het eerste broekje ooit is dat op z’n plek blijft zitten. Na 2 stappen heb ik nog steeds een broekje. De magische string die bij andere steeds tevoorschijn komt, komt niet bij deze. Echt zalig!


Btw, vergeet de give away en enquête niet.

swimwearweek announcement

 

 

49 comments on “Soma bikini, kinda wearable muslin”

 1. Waauw, mooi hoor! Heel knap gedaan, leuk model en mooie pasvorm. Jammer genoeg nog een beetje te-ver-van-mijn-bed, ik durf nog niet goed aan de slag met zulke stofjes 😉 Knap van je om zo te willen poseren. Je hebt helemaal niets om je voor te schamen hoor, ’t zijn hele leuke foto’s geworden!

 2. Waaw, heel mooi gelukt vind ik ! Ik denk dat ik het patroontje me ook eens ga aanschaffen, ziet er goed uit! Is het duidelijk uitgelegd het patroontje met foto’s of heb je toch wel wat ervaring nodig ?

 3. in Kapellen int centrum tussen het station en het shoppingcenter is een klein naaiwinkeltje. Die heeft echte badpakkenstof.Jammer genoeg enkel effen kleurtjes. Maar het is wel dicht bij Antwerpen mocht je er nog zoeken.

 4. Mooi hoor Lieke!! Ik wil me er ook nog eens aan wagen, ik denk dat nu eens echt stof ga zoeken 🙂 (En dat wordt bij mij ook lastig vrees ik…)
  En knap dat je de foto’s zo plaatst! Je hebt een mooi figuur dus dat mag je best laten zien!

 5. Oeh, ik vind hem echt heel erg mooi geworden! Vooral dat bovenstukje is echt heel mooi – een stuk mooier dan wat je zoal in de winkels ziet liggen…

  En stoer dat je gewoon foto’s in bikini plaatst 😀 Je ziet er goed uit!

 6. Amai Lieke, goed gedaan! Ziet er super uit! Ik vind het patroon voor het bovenstukje echt héél mooi! En kudos to you om zo bloot op uw blog te verschijnen! Ge hoeft u zeker niet te schamen voor uw lijf, op en top vrouw! GIRLPOWER!!

 7. Joëlle is ook de enige plek waar ik tot nu toe aanvaardbare (nog steeds niet geweldige) lycra heb kunnen vinden… Maar toen ik ernaar stond te kijken, ook met de nieuwe Papercut patronen in mijn hoofd, heb ik het toch maar weer laten liggen. Ik draag al bijna nooit een bikini, dus why bother. Maar nu doe je me toch weer twijfelen! Wat je hierboven zegt klopt waarschijnlijk: op de rol zien veel stoffen er veel minder aantrekkelijk uit dan in een afgewerkt stuk. En kudos voor je bikinilijf – niet om als een enge stalker te klinken, maar dat mag er zijn 😉

 8. It looks great and for first time make, some misfortunes should be expected I’m sure once you make the adjustments you will be able to say bye bye to the love handles. I’ve never made a swimsuit and don’t know if I ever will, always the fear of losing it while in the water haha. I’m a pear too and I always feel so self-conscious before my first swim in the summer, but then I’m like ah, who cares?

 9. Fantastisch gedaan!Ik ben ook op slag verliefd geworden op deze bikini,vooral de gestreepte versie van Lauren vind ik de max.Nu ben ik nog meer overtuigd om het te proberen,ik heb een zwarte en grijze lycra liggen,enkel nog voering(enig idee???)Bij mij is het probleem omgekeerd ,vrij standaard bibs maar grote cupmaat dus ik zal nog behoorlijk wat moeten uitproberen vrees ik.Ik ben benieuwd naar de volgende posts!

 10. Great job – you look fantastic! It’s always nice to see swimwear on a real body (as opposed to a dress form or just lying flat), because otherwise you just can’t judge properly how it looks and fits.

 11. Waaaw, echt suuupermooi, zowel qua stof als qua model. Ik had deze ook bij Lladybird gespot, ik vind jouw versie minstens even geslaagd.
  Respect ook voor jouw durf om ook “aan”- foto’s te durven tonen, je bent een pracht van een peer! 😉

 12. Superversie Lieke. Ik herken het probleem met ’t past niet over de bibs’ Standaard hier!
  Ik koop altijd een bikini waarbij je broekje en topje apart kan kopen, anders it ain’t working!
  Supergoed gedaan die eerste poging. Ik ben benieuwd naar je volgende versie!

 13. Wauw, wat staat dat je mooi! Ik kan me voorstellen dat je wel even een drempeltje of wat over moet om foto’s van jezelf in bikini (dat is bijna nog spannender dan in badpak denk ik) te plaatsen maar er is niks om je voor te schamen, en photoshop is ook niet nodig 😉 Wat een tof model heeft dat bovenstukje ook, ik moet dat patroon ook maar eens bekijken. Eerst maar mijn bombshell badpak afmaken… haha!

 14. Respect Lieke! Echt waar. Ik zou het niet durven! En eigenlijk moeten we gewoon tevreden zijn met het lichaam dat we hebben gekregen, appel, peer, dun, dik, blubber of geen flubberbuik.

 15. Je doet het toch maar he!! Super! Een zelfgemaakte bikini daar dacht ik in de verste verte nog niet aan, maar datis nu toch al een ietsiepienie beetje veranderd!! Knap gedaan!!

 16. Heel erg moedig van je inderdaad! Jeej voor niet-gephotoshopte lichamen! Ik zou zo hard schrik hebben voor kwetsende reacties, maar ik zit tegenwoordig dan ook gewoon zelf niet helemaal correct in mijn vel. Dé reden waarom ik over mijn eerste bikini (gehaakt + gerecykleerd) nog steeds niet geblogd heb 🙂

  Maar goed, over je bikini dus: hij staat je heel goed! Dat model van topje is op jouw bovenlijf geschreven, vind ik. All hail for Lieke!

  Qua badpakstof: ik had online steffen-hemmers.be gevonden. Wel enkel effen badpakstoffen, dacht ik, maar ik ga eentje maken uit effen zwarte stof, dus voor mij sowieso ideaal 🙂

 17. Wow, ik vind dit ook dapper! Je foto’s mogen er zeker zijn hoor, ben helemaal voor het standpunt dat er te veel bewerkt wordt, mensen zouden gerust trotser mogen zijn! En ook het feit dat je je aan zwemkledij waagt…ik heb me nog niet eens aan tricot durven wagen 😉

 18. Wauw, ik vind het erg goed gelukt! Dat topje heeft een hele leuke vorm. En ik snap dat het een stap was om aanfoto’s te maken maar die mogen er zeker zijn! Je geeft me moed om er ook aan te beginnen (ik bestelde mijn stof inderdaad ook overzee wegens niet makkelijk te vinden) en ik kom zeker nog eens opnieuw lezen als ik er mee begin!

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)