Klaar om je badpak te maken? Vandaag deel ik tips & trics.

swimwear week tips trics

swimwearweek sewing tips needles swimwear tips trics

Naalden

Gebruik stretchnaalden. Ik vind deze echt de beste voor zwemkledij. Het verschil met tricotnaalden is merkbaar!

Ik gebruik steeds 1 naald waarmee ik een zigzag steek maak. Je zou ook kunnen werken met een tweelingnaald maar dan moet je je zwemkledij niet te hard rekken met het aan en uit doen. Anders gaat het stiksel vrij snel knappen denk ik.

swimwearweek sewing tips sewing machine swimwear tips trics

Naaimachine

Het is super glad materiaal dus speld alles goed vast.

Als je een boventransportvoet hebt, dan moet je ‘m zeker boven halen voor deze klus.

Gebruik om de naden aan mekaar te stikken een flauwe zigzag (1,5 breed, 2 a 2,5 lang). Een ‘echte’ stretchsteek heeft mij alleen heel veel hoofdpijn bezorgt. Ik ben echt wel fan van deze steek, maar met zwemkledij is het geen goede combo.

Wanneer je je elastiek vast naait, rek het een heel klein beetje maar niet te veel. Hmm, hier hebben jullie niet zo veel aan. Ik kan enkel zeggen, test het uit en dan merk je wat de juiste spanning is voor jou.

Wanneer je de elastiek omdraait om ‘m vast te stikken gebruik je de standaard zigzagsteek. Terwijl je deze naait trek je best hard aan je kledij. Als je dat niet doet gaat de draad direct knappen. Hierna kan je naad er een beetje wibbly-wobbly uitzien maar dat is niet erg. Rek ‘m niet zo hard dat alle rek eruit is, maar daarvoor moet je al zot doen.

Het bovenstaande geld ook als je werkt met foe.

wibbly wobbly seams

 

swimwearweek sewing tips serger swimwear tips trics

Overlock

Gebruik ook hier stretchnaalden.

Gebruik goed garen. Ik heb eerst geprobeerd met goedkoop garen en dat knapte constant.  Door van draad te veranderen zonder aan andere instellingen te draaien ging het opeens perfect.

Als je ook wil hechten met de overlock moet je je 2 naalden gebruiken.

swimwearweek announcement swimwear tips trics

Heb jij nog tips?

Tot morgen om 19u dan zie je mijn badpak hier verschijnen.

 

 

1 comment on “Swimwear week Tips & Trics”

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)