Let the games begin! And may the odds be ever in your favour.

Het is zo ver! Vandaag mag ik mijn eerste creatie voor Sew It Up delen mijn jaren 20 jurk! Vanaf nu tot en met donderdag kunnen jullie dus ook gaan stemmen. Jippie!

 

Inspiratie

Laat we beginnen met de te zeggen dat ik het een heel moeilijk zoektocht vond. Ik vind de jaren 20 super mooi, maar jammer genoegd is mijn lichaam niet echt gebouwd voor de flapper. Hoe mooi ik ‘m ook vind, het gaat echt niet. Dan maar op zoek naar een andere idee, en geloof me ik heb er veel gehad, een art deco stofje waar ik iets mee doe, een simpele jurk met een diepe ruglijn, de outfit van de Suffragettes, maar dan vond ik alleen afbeeldingen van die zich voor 1920 afspelen,… tot ik op eens de foto tegen kwam. Ik was direct verliefd op deze jurk en besloot een hedendaagse, allez hedendaagse, een Lieke interpretatie van deze jurk te maken.

Bron / Source

 Het werd dus geen typische jaren 20 jurk maar eentje met een knipoog naar. Ik heb enkele typische elementen  uit de jaren 20 kledij erin gelaten/erbij gefantaseerd. Een rug met een waterval, een golvende zoom en een los bovenstuk.

 

Stof 

De stof is katoen en chiffon van bij Moens Modestoffen.

Patroon

Het grootste deel van de jurk heb ik zelf getekend. Ik tekende een basis patroontje met de hulp van dit boek en dankzij Pattern Magic 2 toverde ik de achterkant om in hetgene dat je nu kan zien. De aanpassing aan de voorkant deed ik met een heel klein beetje fantasie, klein beetje verbreden, en rimpelen in de plaats van de nepen stikken. Onder de chiffon steekt nog een korset die ik maakte op basis van Burda 03/2013 #112.  De rok zijn 3 lagen rechthoeken waar ik golven aan tekende. De golfjes zijn gevoerd en tegen gestikt zodat ze mooi blijven liggen.


Pasvorm

Ik ben heel tevreden over hoe de jurk past. Ik vind dat ze mooi mijn taille in de kijker zet. Ik had wat schrik dat het losse bovenstuk plomp over zou komen maar dat is gelukkig niet zo. Ik ben een gelukkige persoon

Aanpassingen 

Burda 03/2013 #11 is  een patroon voor mensen met grote borsten en en kort torso. En dat zou je niet zeggen aan de modellen. Ik heb er zo’n 8 centimeter eruit moeten halen terwijl ik het patroon al 1 maat kleiner tekende. Burda valt vaak wel groot uit, maar dit was een beetje overdreven. Aan mijn taille paste het direct, maar de borsten was een ander paar mouwen. En in de lengte voegde ik 4,5 centimeter toe, ook geen klein beetje.

Nieuwe techniek?

Crisismanagement, dat is de nieuwe techniek die ik doorheen dit project vooral geleerd heb. Met dank aan mijn goede vriend Murphey natuurlijk, hij blijft het toch voor mekaar krijgen.

Ik was er net achter gekomen dat chiffon met een boventransport voet heel goed te temmen is, en dan besloot mijn voet het te begeven. Dan maar verder zonder. btw, ik ben ondertussen langs de winkel geweest, er was een schroefje wat los gekomen.

Als dat maar het enige deel was waar Murphy me mee plaagde, ook mijn naaimachine besloot opeens niet meer te werken. De draad wou niet meer naar boven. Grrrr, na uren prullen heb ik het opgegeven en ben ik overgeschakeld op mijn mama haar naaimachine. Waarom dat ik het niet eerder deed? Wel ik was te stressy om te beseffen dat ie er nog stond. Maar op die machine stak enkel het standaardvoetje. De andere voeten liggen nog bij mijn ouders. Die wonen niet bepaald bij de deur. Dat werd dus plantrekken. Vooral in de blinde rits zag ik een grote uitdaging. Gelukkig besefte ik tegen de tijd dat ik die erin moest zetten dat ik mijn voetbasis op de singer van mijn mama kon zetten zodat ik wel verder kon met mijn arsenaal aan voetjes. Joepie voor geniale invallen net op hetzelfde moment. Ondertussen gaat mijn naaimachine ook weer gelijk niks. Bedankt Naaimachine Kliniek.

 

The Feel

Het is Ik ben heel tevreden met mijn jurk. Het is niet echt een typische jaren 20 jurk maar eerder een knipoog ernaar. De diepe gedrapeerde rug, die iets was vormloze bovenstuk waar dat past bij androge beeld van die tijd.  Ook  de golfjes die je in veel jurken ook terug ziet komen.

Wat vind jij? Vind je het een geslaagde interpretatie van de inspiratie jurk? Ik zou het natuurlijk super tof vinden als je voor mij stemt.

Krijg ik je stem?

 

 

 

37 comments on “Lady in blue, Sew It up 20s challenge”

  1. Waaaw Lieke, machtig mooi!
    Geweldig hoe je de stijl van toen vertaald hebt naar iets moderns én iets dat jouw figuur toch flateert! Kiezen wordt moeilijk want ik heb twee favorieten, maar die van jou is in elk geval een prachtige openingszet! 😉

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)