Eerst en vooral, heel erg bedankt aan iedereen die op mij is gaan stemmen. Ik ben mee naar de volgende week van Sew It Up! Joepie! We hebben afscheid moeten nemen van Els. Ze had echt super veel werk in haar mooie jurk gestoken. Al het handwerk! Amai, daar doe ik mijn petje voor af! Ga zeker eens piepen op haar blog om te zien wat voor moois ze allemaal van onder haar naaimachine tovert.

En nu gaan we over naar de uitdaging van de week. Deze week was het tijd om een winterjas te maken! Een jas maken stond al lang op mijn te naaien lijstje, en dankzij deze stamp onder mijn gat heb ik er eentje gemaakt. De opdracht is, maak een winterjas met voering en minstens 1 knoopsgat. Als je’m mooi vindt kan je naar de website van Sew It Up gaan en je stem geven. Maar ik zal eerst wat meer vertellen over de jas.

 

Vogue 8465

 

Stof 

Ik kocht de wol minstens een jaar geleden bij AB-Lingerie om er een cape uit te maken. Ik vond maar geen patroon naar mijn goesting, de stof bleef liggen. Ik heb zelfs pas op het laatste moment beslist om deze stof te gebruiken. Ik had nog een toffe wol met glitters, en een mooi donker paarse. Ik dacht het uit de paarse te maken, maar mijn vriend zei, die is te donker, pak die met glitters maar, en ik dacht, hmm, zo’n lange jas met glitters. Ik vrees dat ik die weinig ga dragen. Na veel denken, viel opeens mijn frank. Ik had die mooie oranje nog liggen. Bingo! Een schot in de reus. En alles is beter dan naar de stoffenwinkel te gaan, want jep, ookal hebben jullie er niet veel meer over gehoord, ik ben nog steeds flink aan het stash busten.


Vogue 8465

Patroon 

Ik kocht Vogue 8465. Een mooi patroon dat vrij klassiek. Ik heb in het verleden zo vaak patroonboekjes gekocht met jassen in. En toch vond ik er geen naar mijn goesting.

Vogue 8465

Pasvorm

De pasvorm is goed, al heb ik het patroon wel 2 maten kleiner geknipt dan de matentabel met vertelde. Als is de jas nog eens zou maken, dan zou ik de mouwen en het rugpand misschien op de biais knippen om zo iets meer bewegingsvrijheid te hebben. Of is dat een belachelijk slecht idee? Maar moest ik nu een een maat groter hebben genomen hebben zouden de schouders op mijn knieën hangen.

Vogue 8465

Aanpassingen 

Het bovenstuk was een beetje te kort voor mij. Ik heb 2 cm hieraan toegevoegd. Ook zakken heb ik in de zijnaad gestoken. Bij variatie A staken er zakken in, maar bij B en C niet. Best vreemd vond ik. Ik heb de zakken ook gemaakt uit de wol. Iemand gaat lekker warme handen hebben deze winter. Ook bij de voering heb ik een beetje verand. Bij het rokdeel was er eerst een stukje wol voordat de voering er was, maar bij het bovenstuk was dit niet voorzien. Ik vond het mooier dat dat wel was. Dus daar heb ik dan nieuwe patroondelen voor gemaakt.


Vogue 8465

Nieuwe techniek?

Eigenlijk niet. Of toch niet iets waar ik direct op kom.


Vogue 8465

 The Feel

Het voelt heel warm aan. Amai, ik ken iemand die het heel warm gaat hebben deze winter. Laat de sneeuw maar komen!

Wat vind jij? Is dit een jas die jij zou dragen? Of maken? Ik zou het natuurlijk super tof vinden als je voor mij stemt.

 

Krijg ik je stem?

 

 

 

37 comments on “Vogue 8465 jas voor een warme winter – Sew It Up challenge”

 1. Lieke heb je tussen de wol en de voering iets van warmte gestoken? Iets van wattine ofzo? En ik heb gewone katoen als voering, zou dat lukken met de mouwen?

 2. Maakte je eerst een testversie? Ik denk dat ik deze ook ga maken, en ik hou van je aanpassingen,maar heb dergelijke aanpassingen nog nooit gedaan aan een patroon.

 3. Ik vind het bovenstuk heel mooi, maar niet dat wijde onderstuk. Maar dat is persoonlijk en hangt ook af van je figuur natuurlijk. Ik heb daar een té achteruitstekende poep voor die nog groter lijkt in zoiets. Geweldige kleur ook!

  • Zoals je zegt smaken verschillen. Ik vind dat deze jas mijn brede heupen lekker verdoezelen, en ik hou erg van brede en zwierige rokken; Dus dan is zo’n jas perfect. Geen opgepropte rokken deze winter. Bij het patroon zit ook een meer passen onderstuk, misschien dat wel iets voor jou? Toch leuk eh, eigen kledij maken, je neemt een beetje van dit en een beetje van dat en zo heb je iets dat perfect bij je past, Love it!

 4. hooi, mooie jas!! Hoe heb je die jas zo warm gekregen dan? heb je hem met nog iets speciaals gevoerd of is dit gewoon een dikkere stof?

  Liefs Jess..

 5. Mannekes, mannekes, ik ben verliefd op die jas! Heb je post ineens ook aan de hubby laten zien, zo fan was ik! (als in: ‘Kijkkijkkijk, ikwilookzonejas!’). Dus natuurlijk heb je mijn stem, want jassen met een awesome kraag verdienen een dikke thumbs up!

 6. You got my vote! Heb eerst het blog van sew it up gelezen en heb dus volledig objectief gestemd. Anders natuurlijk ook hoor :)! Jouw jas sprong er voor mij meteen uit, zo mooi! De kleur is super, evenals het model: ik ben weg van die kraag! En hij staat je ook nog eens super!

  • Merciiiiii! Ik wou zo graag een kleurrijke winterjas. Ik ben zo blij dt ik op het laatste nippertje dacht aan deze stof. Ik ben er helemaal verliefd op! Al hebben de bankjes in het auditorium in de hogeschool van Gent er al hun handtekening op gezet, grrrr smeerolie op mijn jas 🙁

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)