Heel erg bedank voor jullie massale steun. Het is echt super tof om lezen hoe jullie meeleven en om te horen dat jullie mijn jas mooi vinden. Ik was zelfs week winnaar van de jassenronde! Joepie! Ik ben zo blij dat ik de eerste 2 weken van Sew It Up oveleefd heb! Het wordt alsmaar spannender! We hebbben ook afscheid genomen van Ilse. Ilse had een tof blauw jasje gemaakt. Neem zeker een kijkje op haar blog om op de hoogte te blijven van haar naaisels.

Het is tijd om te vertellen over deze week. Voor de derde uitdaging moesten we een film kiezen en een kledingstuk maken gebaseerd daarop. Als je mij een beetje kent zal het jullie niet verwonderen dat ik koos voor Ariel, de kleine zeemeermin. Toen ik de opdracht vertelde zei mijn mama ‘ik dacht het wel’, jup zo voorspelbaar ben ik soms. Natuurlijk wordt er deze week ook gestemd. Ik zou het heel erg appreciëren als ik je stem krijg. Ik zal eerst laten zien wat ik gemaakt heb.

ariel Lieke 4

 

Inspiratie

Ariel2

De Kleine zeemeermin! Al zo lang als ik me het kan herinneren is het mijn favoriete film. Aangezien ik ongeveer 2 was toen ie uit kwam kan ik echt wel zeggen dat het al altijd mijn lievelingsfilm is geweest. Het kon dan ook niet anders dat ik deze film zou kiezen. Ik ben met deze look op zoek gegaan naar een casual Ariel. Wat zou Ariel dragen als ze een mens -een benen mens- zou zijn, en eens gewoon op straat zou lopen.

ariel Lieke 1

De jurk 

Deze stof deed mij direct aan een zeemeermin denken. Al enkele stoffenspektakels was ik zot van deze stof, dus Sew It Up gaf mij een ideaal excuus om ze eindelijk te kopen. Wie houdt er nu niet van zeemeerminnen pailletten? Deze stof is extra cool omdat het nog een extra’tje heeft. Als je tegen de richting wrijft wordt het mat zwart. Het ziet er dan zelfs een beetje lederachtig uit. Heel mooi, maar ook heel moeilijk om mooi op foto te krijgen.

Aangezien de stof vrij opvallend is, koos ik voor een heel simpel model. Het is Harlequin van La Masoin Victor.

Woensdag komt er een blogpost online met alle details over de jurk.

ariel Lieke 2

Vest

Deze vest is echt hemels! Zo eentje waar je niet meer uit wilt gaan. Het patroon is eentje uit de knipmade van september 2010. Tot mijn grote spijt kan je ‘m niet online kopen bij knipmode. Al zou dit model echt een gat in de markt zijn. De stof komt van bij Moens.

Morgen kan je alle details over deze vest hier lezen.

 

ariel Lieke 9

Ariel?

Waarom heb ik voor deze outfit gekozen? Ik denk dat Ariel wanneer ze op het land is graag nog verbonden is met haar zeemeerminnen-zijn. Daarom is een jurk die daar doet denken aan haar staart ideaal. De vest zorgt ervoor dat ze lekker warm blijft, en leid ook wat de aandacht af van haar zeemeerminnenjurk. Uiteindelijk wilt ze niet liever dan gewoon inmengen met de andere mensen zonder te vergeten van waar ze komt. Doordat de trui zo lekker zacht en warm is, is het alsof ze steeds rondloopt in een warme knuffel.

Ik vermoed dat ik geen tekening moet maken bij de keuze van de kleuren. Dit zijn de kleuren waarin Ariel gehuld is wanneer ze in zee is.

ariel Lieke 7

Wat vind jij? Is casual Ariel geslaagd?? Ik zou het natuurlijk super tof vinden als je voor mij stemt.

Krijg ik je stem?

 

 

 

5 comments on “Ariel – Sew It Up Movie Night challenge”

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)