Zoals beloofd vandaag geef de geheimen van de Ariel Jurk die ik maakte voor Sew It Up prijs. Gisteren kreeg je meer info over de vest. En hier kan je de volledige outfit bekijken. 

Je kan nog tot donderdag stemmen voor mijn Ariel look.  Dus als je ‘m mooi vindt kan je naar de website van Sew It Up gaan en je stem geven.

 

Ariel dress Ariel jurk

 

Stof 

De stof is een zalige zeemeerminnen pailletten stof die ik kocht op het stoffenspektakel. Naast dat deze stoffen de perfecte zeemeerminnenstof is, heeft ie nog een cool een extra’tje. Als je tegen de richting wrijft wordt het zwart mat. Super mooi! Hier kan je de stof in actie zien.

Ik ben jammer genoegd het kaartje van de verkoper kwijt gespeeld dus ik weet meer welke winkel het is. De stof is van een ontwerpen, maar ik kan er ook niet opkomen wie het was. Mijn geheugen laat me in de steek Grrrr

De jurk is volledig gevoerd met marine blauwe katoen. Die katoen komt van bij Moens.

 

Ariel dress Ariel jurk

Patroon 

Het patroon is de Harlequin jurk van La Maison Victor.

Ariel dress Ariel jurkPasvorm

De pasvorm nu is goed. Als zou ik het leuk hebben gevonden als het iets strakker rond mijn taille zou zitten. Maar dat is het nadeel van een ritsloze jurk.

Ariel dress Ariel jurk

Aanpassingen 

Ik heb het patroon naar de heupen toe naar een grotere maat moeten graderen. En de billen leken veel te hoog te hangen voor mij. Dat heb ik ook nog moeten aanpassen. Ik heb de jurk ook wat korter gemaakt. Waarschijnlijk ga ik ‘m nog een beetje verkorten.

Ariel dress Ariel jurk

Nieuwe techniek?

Nee, ik had al eens een pailletten jurk gemaakt. Al moet ik zeggen dat deze pailetten veel stugger waren.

Ariel dress Ariel jurk

 The Feel

De jurk is echt een knaller. Met de vest erover voel ik me er top in. Ik denk niet dat ik de jurk snel op haar eentje ga dragen. Alhoewel, misschien met een brede paarse riem dat het wel kan. Enkel de jurk vind ik toch een beetje te, maar in combinatie met iets vind ik ‘m super!

Wat denk jij? Zou jij zo’n opvallende jurk dragen?

Ik zou het natuurlijk super tof vinden als je voor mij stemt.

 

Krijg ik je stem?

In dit filmpje kan je het speciale effect van de stof goed zien

Klik hier als je het filmpje niet kan zien. 

 

 

 

 

 

 

 

6 comments on “Ariel dress- Sew It Up challenge”

      • Heel mooi. Heb voor jou gestemd ! Met de feestdagen en feestjes zou ik de jurk zeker zo durven dragen . Voor de gewone dagen zou ik het combineren met een blauwe of zwarte gilet of kostuumvestje . Heel geslaagd . Niet wachten op een feest.het leven is 1 groot feest

        • Wat een heerlijke reactie! Je hebt helemaal gelijk. Ik heb de jurk na het lezen van je bericht gedragen naar een concert, en de zangeres kwam me vragen waar het vandaar kwam 🙂 Het was niet zo’n groot concert dus het is niet dat ik uit de zaal gepikt ben ofzo hoor, maar toch leuk om te horen. Ik heb ook een rok gemaakt met deze stof. Die draag ik makkelijker. Ook zalig om die reactie dat te horen 🙂

  1. Ik heb voor jou en jouw schitterende outfit gestemd, hoor ! Gewoon omdat het de mooiste outfit is in deze reeks. Ik ga nu nog eens terugkijken naar de mail van gisteren , waar je wellicht vermeld hebt wélk patroon je gebruikte voor de cardigan.

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)