Dag allemaal, ik kan het bijna niet geloven, maar ik zit in de finale van Sew It Up! De finale! Wauw! Heel erg bedankt allemaal om mij te steunen de afgelopen weken! Hopelijk willen jullie mij nog 1 weekje steunen.  We hebben deze week afscheid genomen van Froukje. Neem zeker een kijkje op haar instagram om op de hoogte te blijven van haar naaisels.

Voor de finale week moesten we een outfit in eigen stijl maken die bestaat uit minstens 3 kledingstukken die je maakt. Het is de laatste week dat ik jullie vraag om te stemmen. En omdat het de laatste week is, wil ook vragen of jullie me willen steunen door de boodschap te verspreiden via Facebook, Twitter,…. Je kan stemmen tot en met donderdag  13/11 middernacht

Ik ga in deze blogpost de outfit weergeven. Er komen aparte berichten met meer details over elk kledingstuk.

IMG_2332

Inspiratie

Ik hou heel erg van de herfst, het vallen van de bladeren brengt zo’n mooi kleurenspel op met zich mee. Vandaar dat ik  een ode aan de herfst breng met deze outfit. Ook qua vorm is het helemaal mij.  

Als je de kledij bekijkt die ik de afgelopen jaren maakte staan jurken met een stak bovenlijf, en een wijde(re) rok in leuke prints centraal. Het grootste deel van die leuk prints zijn er die geïnspireerd zijn op de natuurl Dus dan past deze outfit helemaal in het plaatje. 

 

IMG_2427

De jurk // the dress

Ik kocht deze stof net voordat ik wist dat ik geselecteerd was bij Stoffieke. Kwam dat even perfect uit. Ik wou er een leuke jurk mee maken waarin de print de kans kreeg om mooi door te lopen. Na veel ideeën is het uiteindelijk de retro jurk geworden uit het grote naaiboek van Femma. Ik vind dat zo’n simpele jurk helemaal perfect is voor deze mooie stof. Nu krijgt de stof de kans om in de kijker te staan.

Hier vind je de blogpost over de jurk.

 

IMG_2399

Trui’tje

Het trui’tje is een aangepast patroon van Knipmode. Het is eigenlijk met knoopjes, maar ik dacht, ga ik die ooit echt open en dicht doen, het antwoord was neen, en dan vind ik het leuker als de tailleband gewoon doorloopt. De stof komt van Textielstad.

Hier kan je alle info over het trui’tje vinden.

 

IMG_2381

Tas

Als ik ga wandelen in het bos moet ik heel wat spullen meenemen. En dan komt deze tas goed van pas. Door in gelijkaardige kleuren te blijven, bruin en goud past het perfect bij de outfit.

De tas is gemaakt uit skai (nepleer) en het patroon is een aangepast patroon van Liel patronen. De Sam boekentas.

Hier is een volledig artikel met alle info over de tas.

 

IMG_2397

Petticoat

Een klokrok staat toch altijd mooier met een petticoat eronder. Dan heb ik deze ook maar gemaakt. Petticoats FTW!

 

IMG_2471

 

Wat vind jij? Vind je dat dit een outfit is die mijn persoonlijke stijl naar voren brengt? Ik zou het natuurlijk super tof vinden als je voor mij stemt.

 

Krijg ik je stem?

 

 

 

19 comments on “Signature Look – Sew It Up Finale”

  1. Mijn stem heb je ! En dat terwijl dit helemaal mijn kleuren niet zijn.
    Maar het zijn wél ‘jouw’ kleuren . Jij staat beeldig met deze herfsttinten. Bovendien vind ik jouw stoffenkeuze ‘to the point’ én vind ik het jasje erg geschikt in combinatie met de jurk.
    tja….en de tas…dat is de kers op de taart , niet !

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)