Gisten liet ik jullie mijn volledige look zien voor de finale van Sew it Up. Zoals beloofd krijg je nu blogpost waarin dat alle geheimen van de jurk ontrafeld worden.

Je kan tot en met  donderdag 13/11 middernacht stemmen voor mijn jurk.  Dus als je ‘m mooi vindt kan je naar de website van Sew It Up gaan en je stem geven.

 

IMG_2427

Stof 

Ik kocht deze stof net voor de wedstrijd bij Stoffieke. Ik kocht het einde van rol, maar dat was niet voldoende. Na wat zoeken vond ik extra stof bij Julija’s shop. Ook daar kocht ik weer het einde van de rol. Ik kan je ook niet naar een andere locatie sturen waar ze het nu wel hebben sorry.

De stof is Autumn Scenic van Timeless Treasures. De jurk is volledig gevoerd in bruine katoen.


IMG_2425IMG_2397

Patroon 

Het patroon is de ‘Heerlijke Retrojurk’ uit het Grote Naaiboek van Femma. Ik heb eindeloos zitten twijfelen over het patroon. Het moest iets simpels zijn omdat vooral de print in de kijker moet staan, maar ook weet niet te simpel. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Gelukkig zag ik toen opeens de jurk van Mieke en dat patroon leek me perfect! Dan nog snel-snel aan het patroon geraken want zoveel tijd had ik nu ook weer niet meer. Gelukkig mocht ik het boek snel uitlenen van mijn buurvrouw Charlotte.

 

IMG_2430
IMG_2413
Incognito in het bos

Pasvorm

De jurk zit echt goed. Jurken met een passend lijfje en dan brede rok zijn steeds een topper.


IMG_2512IMG_2517

Aanpassingen 

Ik heb zakken toegevoegd in de zijnaad (duh) en de rits naar de zijnaad veplaatst. Wat een verassing!

Het Grote Naaiboek heeft 172 cm als standaard lengte. Dat is echt perfect voor mij! Niks bovenstukken verlengen. Daar hou ik wel van.

IMG_2522

IMG_2520

Nieuwe techniek?

Ik heb de rits in de zijnaad samen met een zak weer geoefend. Ik moet zeggen dat het beter begint te gaan en dat ik mijn zakpatroon nog een beetje moet aanpassen voordat het helemaal perfect is.

IMG_2501
IMG_2526
 The Feel

Ik vind ‘m echt leuk! Ik vind kledij met natuur prints op super leuk. Zo’n grote print is nieuw voor mij, maar ik ben er echt blij mee. Ik ben ook blij dat ik mijn pattern matching skills nog eens boven heb kunnen halen. Het was even geleden. Er zat duidelijk roest op.

Wat denk jij? Zou jij een jurk maken met zo’n grote print op?

Ik zou het natuurlijk super tof vinden als je voor mij stemt.

IMG_2434


Krijg ik je stem?

 

6 comments on “Signature Dress – Sew It Up Finale”

    • Je hebt 2 rechthoeken nodig. 1 (dunnen katoen of voering) die 20 cm hoog is en ongeveer 10 cm breder is dan je heupen, en 1 (tulle) die 30cm hoog is 3 meter lang is. Vanboven maak je een elastiek vast die iets kleiner is dan je taille, de elastiek gaat niet volledig terug naar de originele lengte gaat gaan omdat de stof ertussen zit. ( of je kan natuurlijk ook met een tunnel werken).En je rimpelt de tulle tot die zo lang is als de katoen rechthoek. Naai het vast. Daarna naai je het dicht en klaar. Hopelijk is het een beetje duidelijk.

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)