Dinsdag liet ik jullie mijn volledige look zien voor de finale van Sew it Up. Gisteren gaf ik alle geheimen van mijn jurk  en de trui weg, en nu is het tijd om dat ook te doen over de tas.

Je kan tot en met  donderdag 13/11 middernacht stemmen. Dat is dus vandaag 🙂  Dus als je de outfit mooi vindt surf dan als de bliksem naar de website van Sew It Up en geef je stem .

 

IMG_2381

Stof // Fabric

Het is skai, dat is nepleer. De bruine skia kocht ik lang geleden bij Moens Modestoffen. De gouden heb ik gekregen van een vriendin.

IMG_2537

Patroon // Pattern

I gebruikte het Sam patroon van Liel patronen als basis. Dat is het patroon voor de boekentas van het lagerschool kind.

IMG_2534


Aanpassingen // Adjustments

Maakte de zijpanden 4 -5 centimeter dieper zodat zeker alles dat ik nodig heb erin past. Ik liet de branden voor op de schouders weg en verving het met 1 lange schouderband. Ook de indeling aan de binnenkant paste ik aan zodat het handig is voor mij. Ook het handvat bovenop liet ik weg.

IMG_2535

Nieuwe techniek? // New technique

Het was jaren geleden dat ik nog eens met skai werkte. En zeker door al die versteviging was het geen lachertje. Ondanks dat ik grote fan ben van mijn naaimachine, ben ik op dit moment niet zeker dat het 100% geschikt is om tassen zoals deze eronderuit te doen rollen. Maar dat is misschien een beetje mijn eigen schuld. Toen ik ging informeren raadde de verkoper mij een andere machine aan, maar daar had ik toen de centjes niet voor.


IMG_2332
 The Feel

Ik ben heel blij met deze tas. Al moet ik zeggen dat het wat onwennig is. Ik heb al tassen gemaakt uit stof en die vertrouw ik volledig. Maar deze tas uit skai daar ben ik nog een beetje voorzichtig mee. Ik weet niet waarom, maar ik denk dat het vooral is omdat het een materiaal is dat ik al zo lang niet meer gebruikt heb, en ik moet er terug in leren vertrouwen.

Maakte jij al een tas uit skai? Heb je dan de ultieme tip om skai vlot te naaien? En zeker voor op de plekken waar alle naden samen komen. 

Ik zou het natuurlijk super tof vinden als je voor mij stemt.

IMG_2350


Krijg ik je stem?

2 comments on “Signature style – Tas – Sew It Up Finale”

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)