Gisten liet ik jullie mijn volledige look zien voor de finale van Sew it Up. In de voormiddag gaf ik alle geheimen van mijn jurk weg, en nu is het tijd om dat ook te doen over het trui’tje dat ik maakte.

Je kan tot en met  donderdag 13/11 middernacht stemmen voor mijn jurk.  Dus als je ‘m mooi vindt kan je naar de website van Sew It Up gaan en je stem geven.

 

IMG_2399

 

Stof // Fabric

Ik kocht deze stof bij Textielstad in Tilburg toen ik daar was voor de workshop Naaien & Stikken. Het is een mooi fijn gebreid stofje in oker met subtiele gouden accenten. Het is heel mooi, maar ook heel fragiel mocht ik de afgelopen dagen ervaren.

IMG_2404

Patroon // Pattern

Het patroon is vest nr 29 uit Knipmode 07/14, met een aantal aanpassing. Ik slaag er precies in om steeds op de modellen te vallen die Knipmode niet online verkoopt. Sorry.

// I used the cardigan pattern nr 29 from Knipmode issue 07/14, and made some adaptations. I always seem to pick out the patterns that Knipmode doesn’t provide online. Sorry girls.

IMG_2407

Pasvorm // Fit

Ik ben blij met dit korte trui’tje. Het past echt goed, maar Knipmode maten vallen mij altijd als goten. All hail the might Knipmode patronen. Het is een relax fit dus het is wat los rondom en aanpassend aan de taille. Helemaal leuk. Met deze stof had ik omwille van de soepelheid misschien ook een maat kleiner kunnen nemen, maar ik vind het zo goed.


IMG_2504

Aanpassingen // Adjustments

Het patroon is met korte mouwen, en in dit seizoen zijn lange mouwen best handig. Ik heb de mouwen van de Ariel vest gebruikt en dat werkte perfect. Normaal is het patroon zodat het een vestje is dat open gaat langs voor. Ik zie mezelf deze trui nooit open en dicht doen. Voor die paar knoopjes, dus heb ik besloten om ze weg te laten. Ik heb nog gedacht om er voor de sier knoopjes op te zetten. Maar ik vond dat opeens niet meer zo’n geweldig idee. Dus dat heb ik dan achterwege gelaten.

 

IMG_2511

Nieuwe techniek? // New technique

Het was de eerste keer dat ik met zo fijne gebreide stof iets gemaakt hebt. Het is zo fragiel. En daardoor is het absoluut niet gemakkelijk om iets uit te maken. Dat was een uitdaging.

IMG_2394

 The Feel

Ik ben er zeker van dat er zo nog heel veel trui’jes gaan volgen. Wat een zalig model! En perfect voor op jurken. Moet ik nog meer zeggen?

Wat vind jij van het trui’tje?

Ik zou het natuurlijk super tof vinden als je voor mij stemt.

IMG_2350


Krijg ik je stem?

 

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)