Een tijdje geleden vroeg ik of iemand van jullie ergens mooie pauwenveren stof had gespot. En jawel ondertussen heb ik er gevonden! Ik ben zo blij! Vandaag laat ik jullie de jurk zien die ik ermee gemaakt heb. En het extra goede nieuws is dat jij samen met mij en Studio Elf deze mooie jurk kan maken op 14 maart.

Btw, mijn excuses dat het hier zo rustig is. A Bouquet of Buttons echt tweetalig maken is wat meer werk dan ik dacht. – wat meer is een understatement-

peacock belladone

Stof 

Dat is deze super mooie pauwenveren stof van Timeless Treasure. De stof komt op de foto’s echt niet tot z’n recht. De gouden stukken erin weerkaatsen zo mooi! Zo gene lelijke “we probeerde goud maar het lukt niet, dus het is raar oker geworden” (niks tegen oker hou van oker, maar je ziet vaak oker waarbij ik denk, hmmm moet dit goud voorstellen?) Het is echt mooi goud-goud! Ik denk dat ik heel mijn huis hier stiekem -niet zo stiekem- mee ga behangen. Heerlijk!

Ik kocht ‘m bij Studio Elf. -Allez, het meeste dan toch, Studio Elf was zo lief om mij een meter kado te doen, top!- Ik ben er zo blij mee! De stof is katoen van gemiddeld dikte zowat quilt katoen, zoals de meeste stoffen van Timeless Treasures.peacock belladone

Patroon 

Ik vermoed dat jullie dit patroon –Robe Belladone– ondertussen al beu gezien zijn na nummer 1 & 2. De kans is groot dat er na nummer 3 ook nog een 4 en 5 toegevoegd zullen worden. Sorry- not sorry, als een patroon werkt, dan werkt het gewoon. Er is dan ook niets mis met 100 jurken uit hetzelfde patroon.

Ik moet wel zeggen dat ik van plan ben om er de volgende keer eens iets anders mee te doen. Wat weet ik nog niet juist, maar er moet toch een beetje verandering komen want anders wordt het ook voor mij echt wel saai.

peacock belladone


Pasvorm

Wel moest deze jurk niet zo geweldig zitten zou ik ‘m niet zo vaak gemaakt hebben. De eerlijkheid gebied me wel om te zeggen dat ik was verdikt ben, en de jurk zit nu wel heel strak. Ik barst er nog niet uit, maar veel extra kilo’s moeten er niet meer bijkomen voordat dit zal gebeuren.

peacock belladone

Aanpassingen 

Ik heb de aanpassingen die ik de vorige keer gemaakt heb gehouden. Ik heb ook niet de moeite gedaan om de nepen opnieuw te verplaatsen want op beide manieren zit het ok.

Dit is wat ik de vorige keer gedaan had:

Ik haalde 2 cm weg uit te rug en ik maakte het bovenstuk 2 cm langer. Ik heb ook de rits van de midden rug naar de zijnaad verplaats. Omdat mijn nek een beetje gaapte heb ik op het patroon aan de schouders 0,5 cm weggehaald aan de nek, zowel voor als achter, dat op 0 uitloop aan de schouders. Een volgende keer zou ik vanvoor nog 0,5 extra weghalen.

Bij het patroon staan de borstnepen vrij hoog, het paste mooi de vorige keer maar toch wou ik ze liever iets lager. Ik heb ze was naar beneden gezet, maar achteraf gezien, veel verschil maakt dit niet dus ja, een beetje moeite voor niks.

Ik gebruikte ook biais voor de zoom af te werken idpv het stuk dat bij het patroon zit. Nogmaals bedankt voor de biais Stephanie! 

Oh ja, ik heb ook de middenrug rits naar de zijnaad verplaatst.

peacock belladone

Nieuwe techniek?

Ik heb voor de eerste keer succesvol genaaid met metalic draad. Het ging gelijk niks. Bij mijn vroegere Primera naaimachine begon de draad altijd rare dingen te doen en knapte na een paar steken, maar nu helemaal niets. En ik maar denken dat het aan mij lag.


peacock belladone

 The Feel

Wel, als ik die kilo’s die er de laatste maanden aan zijn blijven plakken terug af krijg gaat ie perfect zijn! Nu ik wekelijks in de klimzaal te vinden ben zal dat wel geen probleem zijn zeker?

peacock belladone

 Wil jij je eigen Belladone jurk maken?

Op 14 maart organiseert Studio Elf een workshop Belladone jurk maken in Antwerpen en ze hebben mij uitgenodigd om die te komen geven! Joepie! Als je er graag bij wilt zijn, schrijf je dan als de bliksem in. De workshop gaat heel zeker door en de inschrijvingen lopen vlot binnen. Als je wilt komen wacht je dus best niet te lang meer. Btw, voor degene die het niet zien zitten om hun naaimachine mee te slepen, er is de mogelijkheid om een naaimachine te huren die voor jou klaar zal staan.

Update – De workshop is volzet, we plannen een extra datum bij in. Zodra wij deze kennen laten we het aan jullie weten.

 Inschrijven kan hier.

21 comments on “Pauwen Belladone jurk”

  1. O supermooi Lieke! Prachtige stof, en de belladone is ook een van mijn favoriete patronen. Het enige zelfs dat ik twee keer maakte. En misschien dit voorjaar nog eentje…. 🙂
    Succes met de workshops!

  2. Prachtig! En ik ben ze nog niet beu hoor, ik ben verliefd op dat modelletje! Het patroon ligt hier al eventjes te wachten, maar ik ben er nog niet aan durven beginnen. Jammer dat Antwerpen wat ver is, anders kwam ik zeker langs. Een workshop in West-Vlaanderen zou misschien nog eens een idee zijn? 😉

    • Bedankt! En een workshop in West-Vlaanderen kan altijd. Als je een leuke locatie weet waar we met 10 personen terecht kunnen mag je het altijd doorgeven. De zaal zoeken is vaak het moeilijkst. En zeker voor een betaalbare zaal te vinden. Als we al 300 euro huur moeten betalen (wat soms gevraagd wordt) dan wordt de workshop heel duur. Maar suggesties zijn dus zeer welkom 🙂

      • Mijn woonkamer is jammer genoeg niet groot genoeg 😉 Inderdaad, altijd moeilijk om een locatie te vinden waar zo’n workshop lukt… Ik denk er eens over na. In Gent (is wel niet West-Vlaanderen, maar ’t is halfway hé), zijn er ook wel een paar leuke stoffenwinkels die misschien wel ruimte hebben…

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)