De inrichting van mijn naaikamer lijkt wel een never ending story. Ik heb al verschillende keren foto’s genomen, en daarna denk ik telkens, maar ik moet x,y of z nog aanpassen. Of maar ondertussen staat het niet meer zus of zo. Met andere woorden, ik wil jullie mijn perfecte naaikamer voorschotelen maar de realiteit is dat ik vrees dat het een proces is dat eeuwig gaat duren. De basis staat er, die zal er blijven. Zeker aangezien er heel wat spullen vast geboord zijn in de muur zal die basis niet snel meer veranderen.

Bij deze presenteer ik u mijn naaikamer:

Sewing Studio space room Lieke,gaatjesplaat, gaatjesboard, gaatjesbord, pegboard, naaikamer, naaien, A Bouquet of Buttons

Dit is hoe mijn naaikamer er vandaag uit ziet. Ok, ondertussen staan er andere stoelen. Degene op de foto zijn die van onze keukentafel die que hoogte niet erg ergonomisch waren. En op dit moment is er iets meer chaos. Ja ik heb speciaal voor de foto’s mijn kamer opgeruimd. En die kindertafel die in de weg staat moet dringend de kelder in tot we weer bezoek krijgen van een paar bengels.  Maar voor de rest valt het allemaal best mee.

Sewing Studio space room Lieke, gaatjesplaat, gaatjesboard, gaatjesbord, pegboard, naaikamer, naaien, A Bouquet of ButtonsSewing Studio space room Lieke

Door de hoge muren van de kamer, -meer dan 3 meter hoog- wou ik graag in de hoogte werken. Dingen die ik vaak gebruik komen op een lagere plek te staan dingen die ik minder vaak gebruik wat hoger. En er staat standaard een laddertje.

Als jij ook mini stoffenrollen wilt maken om je stof makkelijk op te kunnen bergen – iets wat ik ten zeerste aanbeveel- dan kan hier zien hoe ik het deed.

Sewing Studio space room Lieke,gaatjesplaat, gaatjesboard, gaatjesbord, pegboard, naaikamer, naaien, A Bouquet of Buttons, stoffenSewing Studio space room Lieke,gaatjesplaat, gaatjesboard, gaatjesbord, pegboard, naaikamer, naaien, A Bouquet of Buttons

Denkt nog iemand aan dit nu?

 

Mijn naai-, teken-, knip-, allestafel  zijn expedit boekenrekken (nu kallax) van ikea waar ik wieltjes onder gezet heb en een blad op gemonteerd heb.Ik wou ook zo weinig mogelijk ruimte verloren laten gaan, daarom is dit een goede oplossing. En ja ik heb het echt zelf gedaan. MIjn vriend heeft me alleen geholpen met de kasten op de juiste kant te zetten om de wielen eronder te zetten, en achter weer met ze recht te zetten. Dat was een uitdaging!

Sewing Studio space room Lieke, gaatjesplaat, gaatjesboard, gaatjesbord, pegboard, naaikamer, naaien, A Bouquet of Buttons, ikea

Ik koos voor een open rek voor mijn stoffen en boeken, en een gigatisch pegboard aka gaatjesplaat voor veel spullen op  te kunnen hangen. Eerst wou ik achter het rek ook tot boven pegboard hangen. Ik had het op een foto gezien en het zag er leuk uit. Maar na wat discuteren heb ik het toch niet gedaan. Ik ben er zo blij om! Anders was het veel te donker geweest! Btw als iemand nog een pegboard nodig heeft, ik heb er nog wel wat te koop staan aangezien ik ze al gekocht had. Hierbij heb ik wel hulp gehad, dat op mijn eentje installeren lijkt me vrij onmogelijk. Dank u mama, papa, Bert en liefje voor alle hulp!

Voordat het rek opgehangen werd heb ik een hele dag in de kamer de stand van de zon bekeken. Nu hangen de stoffen waar geen rechtstreeks zonlicht tegen komen. Tenzij in de winter wanneer het niet meer straf is merkte ik laatst. Binnenkort komen de jaloezieën voor de kamer aan en dan is dat probleem ook weer opgelost.

Sewing Studio space room Lieke, gaatjesplaat, gaatjesboard, gaatjesbord, pegboard, naaikamer, naaien, A Bouquet of Buttons, ikea, strings, stoffen, singerSewing Studio space room Lieke

Aan de overkant staan nog 2 kleine lade kastjes. Die zijn heel handig om klein spullen in op te berg en te sorteren.

Sewing Studio space room Lieke

Sewing Studio space room Lieke

Natuurlijk kreeg mijn paspop ook een mooi plekje. Wat staat ze daar knus in het hoekje.

Sewing Studio space room Lieke

Sewing Studio space room Lieke, gaatjesplaat, gaatjesboard, gaatjesbord, pegboard, naaikamer, naaien, A Bouquet of Buttons

Ik vind het altijd super leuk om op zoek te gaan naar manieren om spullen met herinneringen een plaats te geven in huis. En in deze kamer is da niet anders. Het Belle en het Beest kopje -jup voor een keer gaat niet alleen Ariel met de eer lopen- heb ik al zeker 20 jaar. Daar steek ik mijn spelden in. En mijn mama haar naaimachine krijgt ook nog een mooi plekje. Waar dat weet ik nog niet juist, maar het komt er. Moest ie niet zo veel wegen zou ik ‘m op het open rek zetten, maar ik vrees dat de plank het niet kan houden.

Sewing Studio space room Lieke

Sewing Studio space room Lieke,gaatjesplaat, gaatjesboard, gaatjesbord, pegboard, naaikamer, naaien, A Bouquet of Buttons , singer

Als je nu nieuwsgierig bent geworden naar hoe mijn atelier ervoor eruit zag kijk dan naar stap 1, stap 2 en stap 3. Als je in de juiste volgorde kijkt is de transformatie het grootst.

Ik maak binnenkort ook een filmpje waarin ik laat zien hoe en waar ik alles juist opberg. En dan zal je merken dat er toch weer een aantal dingen veranderd zijn.

Nu ben ik benieuwd naar waar jullie naaien? Of de keukentafel (zoals ik ook lang gedaan heb), of heb je een eigen ruimte of hoekje? Als ik jouw naaiplekje ergens kan bekijken zou ik het super tof vinden als je een link achter laat. Dan kom ik ook graag bij jou piepen.

36 comments on “Welkom in mijn naaikamer”

 1. Hallo Lieke,

  Ziet er prachtig uit! Ik heb een vraag: kun je de pegboard tegen de muur bevestigen? Mijn man denkt, dat je een cm van de muur moet blijven om de haakjes te kunnen gebruiken.

  • Dag Paula, achter het pegboard steken balken. Het moet inderdaad een stukje van de muur zijn om er iets aan op te kunnen hangen. Bij mij heeft elk bord een volledige omkadering. Maar je kan ook kiezen voor stukjes te doen. Omdat ik er nogal veel aan hang heb ik een volledige omkadering gedaan. Ik ga waarschijnlijk nog een stuk toevoegen voor wat van mijn fotomateriaal aan te hangen. En dat gaat waarschijnlijk niet met een volledig kader zijn.

 2. Dat ziet er inderdaad schitterend uit! Maar ik heb ook een vraagje: hoe los je dat op om je stof op een grote tafel te leggen om hem te knippen en het patroon erop te spelden?

 3. heel mooie naaikamer! maar ik heb juist nog een vraagje: als jij je naaimachine op zo’n hoge tafel zet, hoe kan jij dan aan de voet waarop je moet duwen?

 4. Wauw! dat is pas een naaikamer om jaloers op te zijn.
  En het geeft me een hoop inspiratie!
  Deze zomer gaan wij ook in ons eigen huisje wonen,
  en daar heb ik nu al een kamertje ingepalmd om mijn eigen naai/haak kamer van te maken.
  Ideaal dus, dat jij zoveel informatie geeft over jouw eigen kamer 🙂

  Grtjs
  CreAnka

  • Graag gedaan hoor 🙂 ik ben benieuwd wat jij ervan gaat maken. Ik vind het zo leuk om hiermee bezig te zijn, en te plannen enzo, ik vind het stiekem een beetje jammer. Maar misschien komt er nog een kamer voor les in te geven, deze is daarvoor echt te klein, dus dan mag ik opnieuw beginnen, al gaat dat niet zo fancy zijn en eerder de haalbaarheid meten. Ik ben benieuwd of het gaat passen 🙂

 5. Mooi zeg, zo ordelijk en overzichtelijk! Daar kan ik voorlopig alleen maar van dromen 🙂 Leuk om de transformatie te zien bij jou! Wij verhuizen volgend jaar, en ik kijk er al naar uit om onze bureau / naaikamer in te richten. Nu hebben we ook zo’n kamer, maar het is een beetje een boeltje. Maar omdat we ons huis eind deze maand te koop willen stellen, heb ik dit weekend een grondige opkuisbeurt gepland. Misschien post ik na dit weekend dus ook een paar foto’s 😉 Veel plezier in je nieuwe naaikamer!

 6. Supermooi proficiat!! Het enige wat ik niet zou doen is de stofjes in een open kast leggen. Ze bleken soms af door zon en licht. Maar als je verloop groot genoeg is is er geen enkel probleem en het oogt zo wel zeer mooi. En voor continue goesting te hebben… chic!

 7. echt super super mooi!! Ik ben echt jaloers 😮
  Waar heb je de pegboarden gevonden? Gewoon bij Brico?
  En waar heb je die schattige kapstok gevonden voor je spoeltjes?

  Echt geweldige kamer!!!
  xoxo Lien

  Ps: Leuk dat je terug wat aan het bloggen bent 🙂

  • Merciiiii :), ik ben heel blij met mijn kamer, als je gaatjesplaat zegt kunnen ze je bij brico helpen (ik heb er ook nog een paar over overschot die ik wil doorverkopen) en die kapstok is een cadeau, ik heb echt geen idee waar ie vandaan komt. En je ps is super tof! 🙂

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)