Jawel, af en toe, heel af toe komt hier iets voorbij dat geen kledij is. En vandaag is 1 van die dagen.

Een tijdje geleden verjaarde 1 van mijn nichtjes, de op 1 na jongste telg van de hoop nichtjes en neefjes die in ondertussen tel. De kleine madam speelt zo graag met een keukentje maar jammer genoegd had ze dat zelf nog niet. Dus ik bedacht me niet, en ging aan de slag. Het werd een echte keuken -speel- stoel.

Geen gewone stoel, maar een echte speelstoel

Stof 

Na lang twijfelen over de stof besloot ik een mengeling te nemen van niet rekbare en rekbare stof. Alle witte stukken zijn uit de rekbare jeans gemaakt. Sommige delen heb ik verstevigd en zijn daardoor hun rek kwijt. Maar het was vooral belangrijk dat de achterkan zijn rek zou behouden om een mooie pasvorm te krijgen.

De bloemetjes stof is canvas die ik eens in de kringwinkel vond. Het is op zich vrij stevige stof, maar ik wou niets riskeren en ik heb de meeste stukken daarvan ook verstevigd.Patroon 

Een patroon had ik niet, dus maar wat meten en gokken tot ik bij dit resultaat uit kwam. Nu zou ik enkele dingen anders doen maar dat is dan maar voor de volgende stoel. Ik denk dat er nog een paar stoelen aankomen.

Tijdens dat ik het patroon tekende had ik enkel voorwaarden, het oven deurtje moest echt open kunnen gaan, en ik wou vakken om het keuken gerief in op te bergen. Check en check. Al denk ik dat ik de volgende keer plastiek ga gebruiken voor het venstertje, dan is het toch weer net iets meer een echte oven.

En wat vond het feestvarken zelf? 

In het begin vond de kleine madam het toch maar iets raars. Het verjaardagsfeestje was niet bij haar thuis, dus ze kon het niet direct in actie zien. Op haar feest gaf ze mij een d*f*ck blik. En ik snap het helemaal.

Wanneer het thuis over de stoel hing snapte ze het niet helemaal. Keukentje? Maar dat is toch gewoon een stoel met iets over? En het lijkt toch nog steeds op een stoel? Rare tante en rare ouders, die maken mij vanalles wijs.

Ondertussen speelt ze er veel en graag mee. Jippie missie geslaagd!

Nog eens?

Het was geen gemakkelijk project, maar ik ben er vrij zeker van dat er nog gaan volgen of het er veel gaan zijn iets, anders. Ik moet natuurlijk eerst kinderen vinden die ik er blij mee kan maken.  (dank je oudste nichtje om heel enthousiast te reageren op de foto en enthousiast uit te roep ‘ik wil dat ook’ maar aangezien je al een prachtige echte Tefal keuken hebt, denk ik dat de volgende niet voor jou gaat zijn).

De volgende keer ga ik enkele dingen aan passen, en dan gaat het echt een top keuken zijn!
 Jij ook? 

Aangezien dit een leuk project is om te maken wil ik je graag uitnodigen om er ook eentje te maken. Ik heb een workshop momenten ingepland  op 6 juni vanaf 9u30 tot 17u30. Als je vroeger klaar bent kan je natuurlijk vroeger naar huis.  Dus als je deze keuken-stoel ook wilt leren maken. De workshop gaat door in Antwerpen-stad. De workshop kost 70 euro inclusief gebruik van een naaimachine met ingebouwd boventransport (geloof me vrij, bij dit project heb je het echt nodig) en versteviging De workshop kost 70 euro per persoon. Er kunnen maximum 8 personen deelnemen per workshop. Anders ga ik met piepende oren naar huis, en ga jij boos naar huis omdat ik niet al je vragen heb kunnen beantwoorden. Maar als er veel vraag is organiseer ik met plezier een extra workshop. Inschrijven kan je door het onderstaande contact formulier in te vullen.

 Btw, nee dit wordt geen blog vol kinderspullen, maar af en toe komt er iets voor kinderen op  wat ik heel leuk vindt.

22 comments on “Een keuken -speel- stoel”

  1. Plezant! En zo plaatsbesparend… en als ze het keukentje eventjes beu zijn, kun je het makkelijk opbergen. Win win ;). Helaas staat hier een ‘echte’ -ahum- Ikea keuken, anders begon ik er onmiddellijk aan.

  2. Dit is toch werkelijk TE GENIAAL voor woorden! Oh, wat een ontzettend clevere oplossing, zeg. Fantastisch voor als je wat kleiner behuisd bent maar een kleine culinaire of huiselijke avonturier rond hebt lopen. Complimenten 😀

    • Je doet met blozen met je reactie. Bij het meisje in kwestie is de living niet zo groot dus, dit is echt ideaal daar. Ik was vandaag nog aan het denken dat dit ook leuk kan zijn voor in de zomer, je maakt het dan in tafelzeil en als je dan achter in de tuin (als je die luxe hebt, wat mis ik een tuin) aan het bbq’en bent, dan kan de kleine uk daar ook koken, en je moet het niet de hele tijd weg zeggen voor de regen want het kan wel tegen een stoot 🙂

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)