Eindelijk ontwaak ik uit mijn zomerslaap. Het was een leuke drukke zomer. 1 van mijn favoriete dingen om te doen tijdens deze maanden is zwemmen. Uiteraard in een zelfgemaakt badpak.

Abigial badpak, patroon van Ohhh Lulu, gemaakt door A Bouquet of Buttons

Stof 

Deze polka dot badpak stof kocht ik een jaar geleden bij The Fabric Fairy. Ondertussen kan je soms al iets dichter bij huis mooie badpak stof vinden. Al blijft het een hele klus! The Fabric Fairy heeft heel het jaar door een mooi aanbod badpak stoffen. Ook de stof van mijn vorig badpak komt van daar.

De voering is een polyester en lycra mengeling die ik kocht bij Joëlle modestoffen. Op de foto’s lijkt het huidskleur maar eigenlijk is het eigeel.

Abigial badpak, patroon van Ohhh Lulu, gemaakt door A Bouquet of Buttons
Abigial badpak, patroon van Ohhh Lulu, gemaakt door A Bouquet of Buttons

Patroon 

Deze keer koos is het Abigail patroon van Ohhh Lulu. Ik wou deze al lang maken, ook de stof lag al even klaar.

Het is een retro geïnspireerd patroon. Ik vind de lage rug zo mooi!

btw, Ariel Vans en een badpak zijn de ideale combo, toch? 
Abigial badpak, patroon van Ohhh Lulu, gemaakt door A Bouquet of Buttons
Abigial badpak, patroon van Ohhh Lulu, gemaakt door A Bouquet of Buttons

Pasvorm

De pasvorm is ok, niet zo super. Op mijn rug gaapt de lage opening een pietsie-pietsie, maar de volgende keer zal ik dat oplossen door meer spanning op de elastiek te zetten. Ik ben ook niet helemaal overtuigd van de pijpjes. Als ik sta ziet dit er super leuk uit! Maar als ik beweeg merk ik vaak dat ze omhoog krullen. Misschien heeft dat te maken met mijn forse poep. De volgende keer ga ik ze misschien een beetje inkorten.

Abigial badpak, patroon van Ohhh Lulu, gemaakt door A Bouquet of Buttons

Abigial badpak, patroon van Ohhh Lulu, gemaakt door A Bouquet of ButtonsAanpassingen 

Zoals steeds mag ik met mijn lang perig lijf een aantal aanpassingen doen.

Om te beginnen heb ik de top, taille en heup in een andere maat overgenomen. Ik heb de heup zelfs 1 maat grote gegradeerd. Achteraf gezien was een maat klein ook voldoende geweest. Dat weet ik dan voor de volgende keer.

Het patroon is getekend voor 1m68 hoogte (zoals de meeste Westerse/Amerikaanse patronen). Ik ben ongeveer 10cm groter dus ik heb het badpak 2cm langer gemaakt. Ik denk dat 1 ook wel voldoende was geweest in dit geval.

Ik krijg altijd heel erg hoofdpijn van badpakken/bikinitopjes die in de nek knopen. Voor even gaat dat, maar na een tijdje doet het echt pijn. Daarom besloot ik de bandjes te verstevigen met badpak elastiek en te verbinden met het hoge rugpand. Jammer genoegd heb ik per ongeluk 1 band gedraaid. Dit moet ik nog corrigeren. Ook zal ik bij een volgende versie het rugpand breder maken. Nu zit het een beetje raar. Eigenlijk moet in de midden rug een sluiting zitten maar die heb ik gelaten voor wat het was.

Ook moet ik toegeven dat ik een foutje gemaakt heb. Wie de zijnaden goed inspecteert zal het opmerken. Ik had het veel te laat in het proces door om het nog te corrigeren zonder half het badpak uit elkaar te halen. En ik heb al eens een bikinitop uit elkaar gehaald, alles bijna, nog 1 naad maar dat is een echt sisyphusarbeid!

Abigial badpak, patroon van Ohhh Lulu, gemaakt door A Bouquet of Buttons

Abigial badpak, patroon van Ohhh Lulu, gemaakt door A Bouquet of Buttons

Nieuwe techniek?

In dit badpak heb ik voor de eerste keer cups bevestigd. Dat was best spannend om te doen! Ik denk dat dit het meeste tijd van alles gekost heeft! De cup komen uit een oude bikini, want eerlijk is eerlijk, dit is belachelijk moeilijk om te vinden in ons Belgenlandje. Alle tips zijn welkom.

Ook heb ik bij dit badpak een nieuwe volgorde van het aan elkaar zetten gebruikt zodat er geen blote naden zijn in het badpak maar dat tegelijkertijd de voering en de buitenstof wel aan elkaar vast hangen. Bij de bikini en het badpak waren er al geen blote naden.  Maar de voering en buitenkant hangen niet aan elkaar vast. Bij het badpak zijn er daardoor al kleine scheurtjes in de voering ontstaan.

Abigial badpak, patroon van Ohhh Lulu, gemaakt door A Bouquet of Buttons

Abigial badpak, patroon van Ohhh Lulu, gemaakt door A Bouquet of Buttons
 The Feel

Ik vind het badpak super leuk! Nu ik dit badpak heb vind ik het opeens niet meer zo erg dat ik deze stof meer dan een jaar heb laten liggen. Mist een paar aanpassingen gaan er zeker nog meer komen!

Abigial badpak, patroon van Ohhh Lulu, gemaakt door A Bouquet of Buttons

Heb jij je deze zomer aan badkledij gewaagd?

Ik sta te popelen om de resultaten te zien! En om jullie twijfels te aanhoren.

Abigial badpak, patroon van Ohhh Lulu, gemaakt door A Bouquet of Buttons

20 comments on “Polka Dot Abigail badpak”

  1. awel hey super tof en proficiat voor jou !!!!! en dat meen ik hoor !!! wees fier op je badpak !!!! de pijpjes staan me helemaaal aan ! ik hou niet van een smalle broek….super mooi !!!!

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)