Ik zie zoveel leuke dingen voorbij komen, zowel online als offline. Het is dus hoog tijd om dit te delen! Elke maand maak in een lijstje met mijn favorieten van de afgelopen maand. Ik presenteer u, mijn favoriete van Augustus.

mijn favorieten augustus

Stof

De stof waar ik de afgelopen maand het meeste naar heb gelonkt is deze super mooie groene crêpe. Ik kocht deze een tijd terug bij Stoffen Joëlle met het idee om er direct een lange rok van te maken. Maar toen moest ik nog voering kleuren, ik begon te twijfelen over het patroon, en zo blijft hier veel stof lang wachten om in kledij omgetoverd te worden.

stofje!

Boek

Het boek dat met stip op 1 staat deze maand is ‘Sewing for Fashion Designers‘ een heerlijke technieken boek van mijn favoriete uitgeverij Laurence King. Het is allemaal zo goed uitgelegd. Ik ben zwaar fan! Een review volgt nog.

Patroon

Heb je de nieuwe collectie van Deer & Doe al gezien? Ik heb er helemaal verliefd op! – Niet zo – stiekem heb ik ze alledrie besteld.

Lindsy, de blogster achter Stannel, tipte me ook dit geweldige badpak patroon. Het Splash Swimsuit patroon van Lilly Sage & Co. Zo mooi! Wanneer mijn twee halve bikini’s klaar zijn ga ik me hieraan wagen.

Techniek

Ik heb deze maand voor het eerst met een rolzoomvoet gewerkt! Wat voor een gerief is dat! Ik wou dat ik het eerder ontdekt had. Ik heb een rolzoomvoet van 4mm de breedste die Pfaff verkoopt. Andere merken gaan tot 6mm.

Blogpost

Is eentje van Peneloping, 1 van mijn favoriete blogs ooit! Het bericht is al van een paar maanden geleden, maar ik ontdekte het pas vorige week. Hoe had ik over die über vette legging kunnen kijken? En die sportbh. De achterkant ziet er alvast heerlijk uit!

Oldie

In deze lijst zet ik ook graag een oudere blogpost in de kijker. Aangezien de herfst en de winter eraan komen begint heel naailand (klinkt een tikkeltje vuil) te werken aan een jas voor deze winter. Ik ben alvast bezig met de voorbereiding (en jij misschien ook?)

Daarom zet ik deze maand de jas die ik vorig jaar voor Sew It Up maakte in de kijker. Btw, je kan je nu inschrijven voor de derde editie. Zeker doen! Als je niet goed weet wat het is, neem dan hier een kijkje. 

Zo, de eerste keer zit erop! Ik hoop dat jullie dit leuk vinden! Welke rubrieken zie jij graag toegevoegd aan deze lijst? En wat zijn jouw favorieten van de afgelopen maand?

10 comments on “Mijn favorieten – Augustus”

  1. Zo leuk dit overzichtje! Ik kijk trouwens echt wel uit naar je review van het boek 🙂 Heel benieuwd want veel boeken laten tegenwoordig te wensen over vind ik.

    • Dag Evi – als eerste een dikke proficiat omdat je de wedstrijd gewonnen hebt – maar ivm boeken, ik snap je helemaal. Eens als je al wat kan naaien word het moeilijker om uitdagende boeken te vinden. Voor starters zijn er veel boeken (over de kwaliteit van die boeken valt te discuteren) maar als je al wat verder bent, dan is het inderdaad heel lastig om een goed boek te vinden. De review komt deze maand nog online 🙂

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)