Het gebeurd niet vaak maar heel af en toe komt er iets voor kinderen hier voorbij. Vandaag zijn het de boekentassen die ik voor mijn nichtje en neefje maakte,… voor vorig schooljaar. Het is nooit te laat om een boekentas te tonen.

Mijn nichtje ging naar school met haar ‘echte galaxy park boekentas’. Elke keer als ik mijn ‘galaxy park-jurk‘ aan had begon ze honderduit te vertellen over het programma waar ik voor het maken van die jurk nog nooit van gehoord had. Het kon niet anders dat de restjes verwerkt gingen worden in iets voor haar.

De groene boekentas is een jaar lang de ‘Planes boekentas’ genoemd. Het stofje kocht ik ooit om tot hemdje te verwerken voor mijn neefje, maar ik denk dat het als boekentas veel leuker is.

A Book Bag // Een Boekentas

Patroon

Ik koos ervoor om patronen van 2 verschillende merken te gebruiken. Ik vind dit vaak interessanter dan de mini versie van hetzelfde patroon te bestellen. Er zit dan toch wat meer verschil op, en je hebt meer verschil in de handleiding. Bij deze 2 tassen wordt de onderkant op een andere manier ingezet. Dat vind ik dan interessant. Ik probeer het dan op beide manieren en kies daarna mijn favoriet.

De ‘Galaxy Boekentas’ is een Sam van Liel patronen. Een leuk patroon maar niet zo heel breed. Daardoor is deze boekentas niet gigantisch veel gebruikt. In het tweede leerjaar kreeg mijn nichtje heel wat boeken mee naar huis. Dan was er geen plaats meer voor een boterhammendoos en een drinkbus. Deze boekentas is dus niet gigantisch veel gebruikt.

Ik heb voor mezelf dit patroon ook gebruikt en enkele centimeters breder gemaakt zodat er meer in past.

De ‘Planes Boekentas’ is het kleuterboekentas patroon van Polka Dot Patterns. 

A Book Bag // Een Boekentas

Stof

Voor de ‘Galaxy boekentas’ gebruikte ik restjes “Solar System” van Timeless Treasures. Ik kocht de stof bij Joëlle Modestoffen. De blauwe stof ik gabardine die ik erg lang geleden kocht bij Stoffen Pauli in Leuven.

De ‘Planes Boekentas’ is gemaakt van stof die ik tijdens 1 van mijn tripjes naar Londen kocht bij Beyond Fabrics. Waar ik ook deze handige hulpjes kocht. -Nu wil ik terug naar Londen- De binnenkant is gemaakt met wereldkaart stof die ik mee bracht van het Stoffenspektakel lang geleden. –Anneke heeft van de overschot een leuke jurk gemaakt-

A Book Bag // Een Boekentas

Aanpassingen

Heel erg veel heb ik niet aangepast bij deze boekentasjes. Ik heb in beide boekentasje een kleinritszakje toegevoegd. Dat zat niet in beide patronen. Het lijkt mij wel handig om te hebben als de kindjes eens geld mee moeten nemen naar school. Zo geraak het minder snel kwijt.

In de plaats van het handvat van de ‘Galaxy park Boekentas’ te vullen met teddyvulling zoals aangegeven heb ik verschillende lagen fleece gebruikt. Dat ziet er mooier uit vind ik. Zo’n ‘bol’ als handvat staat een beetje vreemd.

Daarnaast heb ik de riemen van de ‘Planes Boekentas’ afgerond. Ik vind dat gewoon mooier dan als ze recht eindigen.

A Book Bag // Een Boekentas

Nieuwe techniek?

Dit waren mijn eerste boekentassen ooit. Dus dat is altijd veel leren. Dat maakt naaien zo leuk! Altijd blijven experimenten. Ook heb ik in dit project voor de eerste keer met decovil light gewerkt. Dat was even wennen!

A Book Bag // Een Boekentas

A Book Bag // Een Boekentas

Wat is jouw tip om een mooie boekentas te maken?

2 comments on “Een boekentas of 2”

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)