Als het op borduren aankomt was ik tot voor kort een complete noob! Aka ik wist er niets van, ik kende het niet, en heel eerlijk ik was er ook niet zo heel erg in geïnteresseerd. Toen Pfaff me een tijdje geleden contacteerde met de vraag of ik hun nieuwe naaimachine mét borduurmodule wilde testen was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Ik trok naar het hoofdkantoor van Pfaff en ging terug naar huis met een mooie creative 1.5 naai- en borduurmachine.

Vandaag laat ik jullie mijn eerste experimenten zien.

 

Pfaff Creative 1.5 borduurmachine naaimachine borduren creativity by Pfaff Deze schelpen en vork kocht ik via Etsy Pfaff Creative 1.5 borduurmachine naaimachine borduren creativity by Pfaff

De bloem is één van de 101 patronen die bij de machine zitten.

Pfaff Creative 1.5 borduurmachine naaimachine borduren creativity by PfaffDe bellen kocht ik via Etsy.  Pfaff Creative 1.5 borduurmachine naaimachine borduren creativity by Pfaff

Het hart zit bij de machine, de schelpen kocht ik via Etsy. Dit borduursel -is dat een woord?- zal gebruikt worden in een jurk gebaseerd op deze tekening.

Pfaff Creative 1.5 borduurmachine naaimachine borduren creativity by PfaffDeze Belle jurk -mijn eerste borduursels- kocht ik via Etsy Pfaff Creative 1.5 borduurmachine naaimachine borduren creativity by Pfaff

En hier kan je de machine in actie zien! Hoe heerlijk is die machine!

En hoe is dat nu, werken met een borduurmachine?

Ondanks de uitleg die ik op het hoofdkantoor gekregen heb, was de opstart lastig. Ik had moeite om de software te installeren. Na veel omwegen is het gelukt! En nu ik de software onder de knie heb ben ik op volle toeren aan het draaien. De stof tussen de borduurring spanning is ook niet altijd even simpel met de verstevig ertussen. Het moet goed opgespannen zijn, maar je mag de versteviging niet laten scheuren. Zeker als de versteviging niet op de stof gestreken is, is het wat prullen om beide de juiste spanning te geven.

Maar de machine geeft een ongelofelijke creatieve vrijheid! De opties zijn eindeloos! Ik heb een aantal patronen gekocht. Ik ben een enorme Disney fan -moest je dat nog niet weten- weerstaan aan de leuke Disney patronen is dus een onmogelijk zaak. Maar ook als je geen patronen koopt kan je al heel veel doen. Er zitten 101 patronen bij deze machine.

Ik vrees dat jullie ‘m niet meer terug gaan zien lieve mensen van Pfaff 😉

Pfaff Creative 1.5 borduurmachine naaimachine borduren creativity by Pfaff

Ps, als je meer van mijn borduursels wilt zien kan je mij volgen op Instagram. Ik heb me super hard moeten inhouden om niet elke item dat ik borduurde er direct op te zwieren.

Sponsor spotlight 2015 Pfaff

Disclaimer: Ik mag Pfaff Creative 1.5 uit testen. Deze machine staat tijdelijk in mijn atelier zodat ik er leuke spullen mee kan maken en jullie kan vertellen wat ik ervan vindt. De machine is eigendom van Pfaff, maar mijn mening, dat is die van mij. Er volgt nog meer over deze machine. 

Je kan ook een kijkje nemen bij de diy Diva. Een Nederlandse blogster die er ook eentje heeft staan.

12 comments on “De borduurnoob”

  1. Leuk om je ervaringen te lezen. Jammer dat je wat tijd kwijt was aan de software. Ik kan mij herinneren dat installeren mij ook niet direct lukte, want je moest 2x inloggen of zoiets. Ik ben nog vooral bezig geweest met de bijbehorende patronen. Ik ga ook maar eens op Etsy kijken…

    • De software die er gratis bij zit is vrij beperkt (wat misschien maar goed is als starter) maar daar kan je zelf geen ontwerpen van 0 mee maken. Je kan wel verschillende figuren samen zetten om zo een leuke compositie te maken. Daar heb ik in het begin al voldoende mee zitten sukkelen hihi

    • Ik heb er inderdaad ook al meermaals naar gekeken. En ik dacht dan ook, wanneer ga ik dat gebruiken. Maar nu ik er eventjes eentje heb staan kan elk project opeens een motiefje gebruiken 🙂 Ik kan me ook inbeelden dat dit na een tijdje terug wegebt. Maar ik vind het toch heel erg leuk speelgoed 🙂

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)