Er is alweer een maand voorbij. Wat gaat het toch snel! Hoog tijd om mijn favorieten van september met jullie te delen. Het was een heel erg drukke maand op werkgebied. Vandaar dat de lijst deze maand kort is.

favorieten september

Stof

Nani Iro is geen onbekende in het naailandschap. Het zijn super mooie stofjes uit Japan. De nieuwe collectie is net uit. En dit is absoluut mijn favoriet! Je kan de stof hier kopen samen met veel andere mooie stoffen uit deze en vorige collecties. Ik moet dringend meer naaien zodat ik mezelf op dit mooie stofje kan trakteren!

il_570xN.831789847_prjb

Patroon

Ik ontdekte deze Caramel Jacket per ongeluk. Etsy heeft een functie waarbij ze spullen aanraden op basis van wat je al gekocht en opgeslagen hebt. Vaak zitten ze ernaast maar nu zaten ze er boenk op! Dit lijkt mij een heerlijke jas om lagen en lagen en lagen en lagen en …. kleding onder te steken zonder dat je je voelt als zo’n worstje waar een netje rond gespannen is -aangezien ik sinds mijn elf geen vlees meer eet heb ik geen rijkelijke vlees woordenschat ontwikkeld, maar ik denk dat de meeste wel zullen begrijpen wat ik bedoel.

Gereedschap

Een tijdje geleden kocht ik dit kopieerwieltje met dubbele marking bij Veritas. Ik kan je met zekerheid zeggen dat dit 1 van mijn beste aankopen is! Doordat het wieltje krijt verdeeld is het heel gemakkelijk om een marking te maken. Bij bv tricot moet je niet extra had duwen waardoor als uitgetrokken geraakt, en dat er op den duur echt niets meer overeen komt. De ‘stokje’ zorg ervoor dat je op een correcte en gemakkelijk manier nawaarde toe kan voegen waar nodig. Je klikt het kleine wieltje vast op de afstand die je nodig hebt en hup, markeren maar! Wanneer je het kleine wieltje niet nodig hebt, dan kan je het eraf halen zodat het niet in de weg zit. Als je nog op zoek bent naar markeer gereedschap, dan moet je zeker voor deze gaan! Als je zeker wilt zijn dat ze het hebben bij je Veritas dan kan het online bestellen en gratis laten leveren in de winkel. Dan ben je er zeker van dat je niet voor niets langs gaat.

kopieerwieltje met dubbele marking

Oldie

Mijn oldie van deze maand is echt heel erg oud, uit september 2011!  Toen maakte ik 1 van mijn eerste youtube filmpjes waarin ik jullie liet zien hoe je zelf heel erg gemakkelijk wanten kan maken. Aangezien de koude eraan zit te komen is dit het ideale moment om al een stapel wanten te maken. Dan hebben jullie zeker een hele winter lang warme handen.

Hoeveel paar wanten ga jij maken?

Blogpost

De blogpost die er deze maand met kop en schouders bovenuit steekt – ok stiekem zijn het er 2- is de aankondiging van de kandidaten en thema’s voor de komende Sew It Up wedstrijd.  Bij de aankondiging thema’s slaat mijn hoofd helemaal op hol. Wat zou x voor dat thema kunnen verzinnen, hoe zou ik met thema y aan de slag gaan. Heerlijk! Ik kijk zo hard uit naar al die creaties! En na mijn eigen deelname vorig jaar nog harder!

Wat is jouw favoriete ontdekking van september?

Op zoek naar mijn vorige favorieten? Hier kan je ze allemaal terug vinden.

4 comments on “Mijn favorieten – September”

  1. Klopt het dat je met dat wieltje geen naadwaarde van 1 cm kan aanduiden? Op de website van Veritas staat er 15 en 25 mm (en nog iets groter).

    • Het wieltje kan je vast klikken op 1,5, 2,5 en 4 cm. Maar ik heb daarnet het wieltje met een lat op 1 cm gezet en wat lijntjes getrokken. Het blijft goed zitten maar het is geen standaard afmeting waarin je het wieltje vast kan klikken. Maar 1 cm lukt dus ook 🙂

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)