Ik maakte nog eens een tas. Niet voor mij, maar voor mijn zus. Aangezien haar patatjes vorig jaar een nieuwe boekentas kregen, is mijn zus dit jaar aan de beurt. Mijn oog viel op Dorothy Day Tripper. Een mooie vorm, en na aanpassingen heeft deze ook voldoende ruimte.Ik moet zeggen dat ik het originele patroon voor een ‘Day Tripper’ best klein vind.

Zij vind dit ook een ideale tas. Gelukkig maar want het was een verassing voor mijn zus. Wat een opluchting!

Dorothy Day Tripper

Patroon

Ik heb het gevoel dat ik de laatste mens van het hele bloglandschap ben die deze tas maakte. De befaamde Dorothy Day Tripper.  Al moet ik zeggen dat ik het voor een ‘day tripper’ best een kleine tas vind. Deze heeft zo vaak op mijn lijst gestaan. Maar nu is het er eindelijk van gekomen! Dorothy Day Tripper

Stof en fournituren

De stof is de Chevron mist gold van Micheal Miller. Deze stof kocht ik bij Laura van Querida. Laura mestte haar kast uit, en ik heb van dat moment gebruikt gemaakt om die van mijn te bemesten. Alhoewel. 1 stofje, dat valt best mee, toch?

Een leuke weetje is dat Laura de turnjuf is van mijn neefje en nichtje. Wie kan Laura de tas die ik maakte van haar stof wel eens in het echt bewonderen.

De tassenbandgouden en mintkleurige paspel komen van bij Studio Elf. De 2 kleuren paspel heb ik zelf op elkaar gestikt. Het is een priegelwerkje, maar ik ben zo blij met dit resultaat! Dat is het priegel echt waard!

Om de tas te verstevigen gebruikte ik decovil light. Ik hou niet van de gewatteerde look van tassen. Dus dat ik heb weg gelaten. Op de blog van Ons Erika vind je een vertaling van het patroon. -waarvoor dank- Daarin raadt zijn vlieseline S520 of Decovil I aan. Ik vond decovil light al een uitdaging om de tas mooi te keren. Nog stevigere versteviging zou ik echt niet nemen. Op de Dorothy workshop afgelopen zomer hadden er 2 cursisten S520 bij, en dat was echt verschrikkelijk om te keren.

De rits die ik gebruikte is eigenlijk eentje voor slaapzakken. Maar ik probeer nu eerst alles op te gebruiken wat ik heb, dus ik heb de rits ingekort en erin gezet. Nu heb ik nog 1,5 meter rits met 1 trekkertje over.

Dorothy Day Tripper

Aanpassingen

  Zoals ik eerder al zei, ik vind de tas wat klein. Ik heb de tas vergroot tot er comfortabel een laptop in past. Maar ik had met vergist met de berekening, waardoor ik in de omtrek een stuk te kort kwam. De stof was al super nipt. Ik heb dit opgelost door een stuk baalkatoen goud te verven. Ik heb  dit er vanonder tussen gezet. Ik moet toegeven dat ik het er leuk vind uitzien. Maar het is natuurlijk een beetje stom van mij. Dorothy Day Tripper

Nieuwe techniek?

Ik heb in dit project 3 dingen gedaan die nieuw waren voor mij.

Ik heb 2 paspels op elkaar gestikt. Dat klinkt niet zo bijzonder, maar zo’n metallic paspel, dat blijft niet stil zitten!

En ik heb in dit project geëxperimenteerd met de lijmmarkeerstift. Eigenlijk een pritt met een kleurtje voor op stoffen. Ik moet zeggen dat ik dit een super handig hulpmiddel vind! Je kan lijmen op je stof, door de kleur die het afgeeft op je stof zie je waar je moet plakken. En als het droog is zie je er niets meer van! Heerlijk! En je kan ook navulling kopen. Dat vind ik altijd een pluspunt!

En ik heb voor het eerst geborduurd met metallic draad. Dat klinkt super banaal als ‘nieuwe techniek’ maar ik had heel wat gebroken draden nodig voordat ik door had hoe ik het moest doen.

De volgende keer ga ik er een ‘echte’ tassenbodem in zetten zodat de onderkant heel stevig is. Nu vind ik ‘m een beetje te beweeglijk. Maar dat is een nieuwe techniek voor mijn volgende tas.

Dorothy Day Tripper, pfaff creative 1.5

Een tikkeltje Disney

Wie mij goed kent weet dat ik enorm veel van sprookjes hou! En vooral van Disney. We zijn thuis echt opgegroeid met Disney.

Ik wou graag een kleine boodschap voor mijn zus in de tas schrijven. Aangezien ik op dit moment Pfaff Creative 1.5, een borduurmachine thuis heb staan moet ik ervan profiteren.

Dus besloot ik om het Disney lettertype aan te kopen, maar enkel het lettertype vond ik wat weinig. Mijn zus haar favoriete prinses is Belle. Toen ik deze leuke borduuropstelling vond was ik meteen verkocht! Dit was perfect. Het is de ideale kruising tussen wat mijn zus leuk vindt, en wat mij typeert. Dus dan zit er een beetje van ons allebei in, sorry broer nog iets erbij zetten van de Leeuwen Koning ging er net over.

 

pfaff creative 1.5

Disclaimer: Ik mag Pfaff Creative 1.5 uit testen. Deze machine staat tijdelijk in mijn atelier zodat ik er leuke spullen mee kan maken en jullie kan vertellen wat ik ervan vindt. De machine is eigendom van Pfaff, maar mijn mening, dat is die van mij. Er volgt nog meer over deze machine. 

Je kan ook een kijkje nemen bij de diy Diva. Een Nederlandse Blogster die er ook eentje heeft staan.

4 comments on “Chevron Dorothy Day Tripper, met een tikkeltje Disney”

  1. Hier staat de tas ook nog op mijn lijstje. Wat een leuk idee die geborduurde boodschap aan je zus binnenin! Ik hoop voor jou dat de pfaff bij je mag blijven staan! 🙂

  2. Ben blij dat mijn ‘doelloos’ stofje omgetoverd is tot deze mooie versie van de Dorothy!
    Ik zal de mama van die schatjes eens goed in de gaten houden op school 😉

  3. Haha, als jij de laatste bent die dit patroon maakt, dan was ik vast de voorlaatste 😉 Ik maakte ‘m immers ook kort geleden, als verzorgingstas voor mijn kersverse dochter en ik vond ook wel dat hij groter mocht! En dat borduren is super!

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)