Laatst keek ik naar mijn stoffenkast. Meestal wordt ik erg vrolijk van al deze stoffen. Deze keer niet, ik werd verdrietig. Verdrietig omdat ik besefte dat elk stuk stof een verloren droom is. Ik heb veel stof. Meer stof dan ik op 1 jaar op kan maken, en toch koop ik er nog bij, en waarom? Een paar jaar terug besloot ik een jaar lang te stashbusten, maar dat heb ik geen jaar vol gehouden. Daarom een nieuwe poging. Deze keer ga ik kort maar krachtig te stashbusten door 1 maand lang geen nieuwe stoffen te kopen. Dat moet zeker lukken!

Stashvember 2015 A Bouquet of Buttons Hanne Vandersteen

Maar waar komt dit opeens vandaan? Eigenlijk is het mijn vriendin Hanne die met eenzelfde gevoel in onze #girlsquad haar hart kwam luchten. En iedereen sprong direct mee op de kar.

Omdat wij met 5 met eenzelfde gevoel zitten, denk ik dat er nog veel meer mensen met dit gevoel zitten. Daarom besloten Hanne & ik om Stashvember in het leven te roepen. Een maand waarin we enkel mogen naaien uit onze stash. Geen nieuwe stoffen kopen, enkel fournituren indien nodig, maar enkel als het echt-echt nodig is.

Als je ook verdrietig wordt van al deze verloren dromen, dan ben je heel erg welkom om mee op de kar te springen!  Om een maand lang enkel uit je voorraad naaien. Voor de meeste onder ons zal dit absoluut geen probleem zijn.

Doe jij mee?

Leuk! Je kan de badge hieronder op je blog zetten zodat iedereen weet dat jij deelneemt! Zo kunnen we elkaar steunen! Andere afmetingen kan je hier vinden.

stashvember mini

<a title=”stashvember mini” href=”http://bouquetofbuttons.be/blog/2015/11/02/stashvember/” data-flickr-embed=”true”><img class=”aligncenter” src=”https://farm6.staticflickr.com/5658/22159311964_f677b80790_m.jpg” alt=”stashvember mini” width=”240″ height=”88″ /></a><script src=”//embedr.flickr.com/assets/client-code.js” async=”” charset=”utf-8″></script>

De tweede manier om mee te doen – de leukste- is door je blogposts  en projecten van Stashvember delen. Je kan hieronder op ‘add link’ klikken en je blogpost ingeven. Je kan ook foto’s die je op twitter, Instagram, Flickr,… zet op deze manier delen. Zo blijven we op de hoogte van elkaar. Ik ben super benieuwd naar wat jullie gaan maken!


En uiteraard kan je op sociale media #Stashvember gebruiken om over deze berichten te posten. Vergeet ook niet om ons te taggen! @hanne.vds op Instagram, @Hanne_vds op Twitter en @bouquetbuttons op Instagram en Twitter.

Als je mee doet, laat dan zeker een reactie achter, met link naar je blog als je deze hebt. Dan weet ik waar ik moet gaan piepen.

Ik heb er alvast super veel zin in!

37 comments on “Stashvember 2015”

 1. Ik woon momenteel in Ierland, waar stof een heel pak duurder is dan ik gewoon ben en rekbare stof precies nog uitgevonden moet worden. Het plan was dan ook om alleen maar uit de (grote) voorraad te naaien, maar ik heb toch al enkele keren stof gekocht. Omdat de zoon een kleurtje in gedachten had dat ik niet had, omdat ik geen stof had voor hun zeer specifieke verkleedwensen, omdat dat ene stofje zo mooi was… Ik doe mee, dan kan ik me hopelijk wat beter aan mijn voornemens houden 😉

 2. Ik deed ooit met je mee ;). Wat voor mij niet werkt zijn super strakke regels of jezelf geen uitzonderingen toestaan. Dus ben ik op 1 januari begonnen met een extra tekstregel in mijn berichten waarmee ik registreer wat binnen komt en wat buiten gaat… De ene keer gaat dat prima, de andere keer wat minder, maar gemiddeld zit ik op een 4uit1in. Ik probeer alleen maar nieuwe stof te kopen als ik die onmiddellijk verwerkt krijg – van helemaal geen nieuwe stof te kopen krijg ik alleen maar van die ik-wil-vanalles-en-liefst-nu-meteen buien #schaterlach. Veel succes met je stashvember!

  • Dat weet ik nog heel goed dat je mee deed! Ik denk dat jij het toen langer vol hield dan mij :). 4 stoffen gebruiken, en dan eentje kopen, dat is een super goede verhouding! En inderdaad, als het streng ik wil ik ook opeens alle stoffen die ik zie kopen. Maar een maand enkel uit mijn voorraad naaien, moet haalbaar zijn 🙂

 3. Ik probeer al een jaartje geen stoffen meer te kopen. Er waren wel drie uitzonderingen: fournituren of voering (meestal heb ik geen bijpassende kleuren in voorraad), een aantal kadobonnen (vriendekes weten wat ze moeten geven) en de stoffenverkoop van Strass (daar koop ik gericht enkele pareltjes). Ik moet zeggen dat ik op dat jaartje heel wat centjes gespaard heb en dat mijn stapel al een derde gekrompen is (maar toch ligt er nog veel te veel)

  • Wauw! Een jaar! Ik moet zeggen dat ik super veel respect daarvoor heb! Ik wil een maand knallen, en daarna zie ik weer verder. Ik wil graag tegen eind volgend jaar nog maar de helft van de stoffen (in aantal) hebben dan nu, max, liefst nog minder. Ik heb ze geteld en het zijn er meer dan 200, echt te veel! En waarschijnlijk kom ik binnenkort nog stoffen tegen die ergens verstopt liggen. Oeps

 4. ik doe mee! Een maand geen stof kopen met lukken. Ik heb wel gezondigd. Ik kocht op het stoffenspektakel op 1nov nog stof, maar ik had dit nog niet gelezen. En verder heb ik zoveel projecten liggen die moeten gebeuren dat nieuwe stof geen optie is. Straks de badge op mijn blog zetten!

 5. Ik wil ook wel meedoen. Ik ben verhuisd van een groot huis met plafondhoge kasten naar een appartement met een klein plaatsje voor Ikeadraadmanden en opbergtassen. Dus ik moet mijn stofjes opwerken.
  Maar mijn blogschrijfsels gaan zelden over naaien. Meer over mijn zielenroerselen, en mijn diepe put waar ik probeer uit te kruipen.
  Maar dit vind ik een prima idee.

 6. Hmm, ik deel dat verdrietige gevoel eigenlijk niet. Ik zie mijn stof niet als een verloren droom, maar als potentie. Potentie om iets gaafs te worden! En dat geeft me eigenlijk wel een prettig gevoel, zoveel potentie en mogelijkheden. Maar mijn opbergruimte raakt op 🙁 Dus dat is voor mij wel een reden om te minderen en de focus meer te leggen op die potentie waar maken. Helemaal stoppen wil ik nog niet, want er komt weer een stoffenbeurs aan, haha. Ik wens jullie wel allemaal heel veel succes en sterkte met de stashvember!

 7. Net als ik dit aan het lezen ben, gaat de bel en komt de postbode met een pakketje stofjes toe…
  Is dit een teken? Want eigenlijk heb ik ook wel al stofjes genoeg.
  Ik spring mee op de kar!!

 8. Leuk idee! En aangezien ik hier onlangs de stoffen kast eens deftig onder handen pakte en zag waar er allemaal in ligt (en waar ik allemaal vergeten was dat ik had) had ik ook een wrang gevoel! Ideaal dus voor mij om hieraan deel te nemen! Count me in!!!
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com), ook op instagram te vinden 😉

 9. Sinds het voorjaar geen stoffenbeurzen meer gedaan, wel nog sporadisch stof gekocht. Ik twijfel nog of ik de uitdaging aanneem, maar het kriebelt. Geef me nog even respijt

 10. Ik hou nog altijd een 3 out 1in document bij, dat ondertussen aangepast is naar 2out, 1in. Ik heb me voorgenomen om dit jaar geen nieuwe stof meer te kopen, dus sluit me graag bij jullie aan. Zo enorm groot is mijn voorraad niet meer, maar ik erger me af en toe wel in het feit dat ik een stof met een specifiek doel kocht en die er nog steeds ligt. Of nog erger, die ene stof die ik x-aantal jaren geleden kocht zonder specifiek doel die precies altijd net niet goed genoeg is voor het volgende project.

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)