Oktober is ook weer weg, Halloween is voorbij. Dat wilt zeggen dat het tijd is om mijn favorieten van oktober te delen.

favorieten oktober wol mondepot

Stof

Om #Stashvember goed in te zetten is de stof van deze maand eentje uit mijn voorraad. Het is een mooie wol die ik kocht bij Mon Depot. Ik ben uit deze wol een winterjas aan het maken. Hopelijk ziet deze er af even mooi uit als mij inbeeld.

wol mondepot

Patroon

Ik ben zeer duidelijk in een jassen periode. Mijn favoriete patroon van vorige maand was ook al een jas.

Dit lijkt me zo’n heerlijk jas om aan te doen wanneer je al 5 lagen aan hebt. Het is van het Franse merk Blousette Rose. Ik ontdekte dit merk via Lien van ‘Head over heels and far away’. Lien heeft echt een neus voor leuke nieuwe patronen en merken te vinden!


Cursus

Ik leer graag nieuwe dingen bij. Heel graag! Ik ben iemand die vrij impulsief is. Voor mij is het moeilijk om lang met hetzelfde bezig te zijn. Maar ik naai ondertussen al bijna 10 jaar! Dat is echt super lang voor mij! En ik vind het nog steeds leuk. Ik hoor dezelfde reactie van mensen die even impulsief zijn als mij. Bij mij heeft dat te maken met de kans om te blijven leren, nieuwe dingen te ontdekken, nieuwe uitdagingen aan gaan. Ik vind het heerlijk!

Deze maand ben ik begonnen aan mijn nieuwe jas. In de instructies stond maar heel weinig over de versteviging. Ik vond dat maar raar. Voor een jas mooi op vorm te houden is er volgens mij wel wat meer nodig. 1 van plekken waar ik veel bijleer is op Craftsy. Deze maand heb ik in snel tempo de cursus ‘Underneath it all‘ doorgenomen. In deze cursus werden mijn vermoedens bevestigd. Het volgen van deze cursus heeft de kwaliteit van mijn jas echt heel erg veel verbeterd.

Ondertussen volg ik ‘40 techiques every sewer should know‘. En vooral bij het hoofdstuk over het strijken heb ik een paar handige tips meegenomen voor de jas. De andere hoofdstukken is nog even afwachten want ik ben er nog niet helemaal door elkaar.

underneeth it all

 

Blogpost

Naaien met strepen is altijd lastig. Maar het is zo leuk als ze mooi uitkomen! Al moet ik toegeven dat ik strepen doen matchen op gebogen naden, bv een prinsessenbelijning heel moeilijk vind! Gelukkig ontdekte ik deze maand de blogpost van Sew Country Chick over dit onderwerp. Het volgende project met strepen wordt zeker eens met prinsessenbelijning zodat ik dit kan testen.

Oldie

 

Afgelopen maand is het landschap zo mooi veranderd! Qua kleur is de herfst mijn favoriete seizoen! Daarom breng ik de meest herfstige blogpost die ik ooit gemaakt heb terug naar boven. De outfit die ik gemaakt heb voor de finale van Sew It Up vorig jaar en waar ik als tweede eindigde.

Wat is jouw favoriete ontdekking van oktober?

Op zoek naar mijn vorige favorieten? Hier kan je ze allemaal terug vinden.

Disclaimer: deze blogpost bevat partnerlinks. Dit wilt zeggen dat ik een klein beetje geld krijg wanneer je via deze link iets koopt. De prijs blijft voor jou hetzelfde en het helpt mij om deze blog online te houden. Als dat geen goede deal is. Ik deel enkel producenten waar ik zelf tevreden ben. Ik ga jullie geen brol aansmeren hoor. 

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)