We blijven in de wintersfeer met 5 leuke patronen voor jassen hier, hier, hier en hier kan je al wat jassen vinden. Maar er komen nog 5 andere toppers aan!

5 leuke jas patronen

Als je 1 van deze jassen wilt kopen kan je dat doen via de site van het merk. Als je op naam van het patroon klikt kom je automatisch op de juiste pagina uit. Veel patroonmerken verkopen ook patronen via Belgische en Nederlands winkels. Als je op hun lijst van ‘stockists’ of ‘retailors’ kijkt vind je een overzicht van andere plekken waar je het kan kopen. Als dit niet duidelijk aangegeven staat, dan staat dit meestal bij ‘faq’.

Laten we beginnen met 1 van mijn favoriete patroonmerken: Sewaholic. Hun Minoru jacket staat al super lang op mijn to sew lijstje. Het enige probleem dat ik heb, is dat dit lijstje enkel langer wordt. Hier vind je de lijst van winkels die Sewaholic patronen verkopen.

Minoru_Jacket_6__35258.1382477172.1280.1280

 

De tweede jas uit deze lijst komt ook van hen. De Cordova Jacket. Het is een korte jas, als je met de fiets naar je werk of school gaat is dit niet zo handig. Maar het blijft echt een toppertje!

Hier vind je de lijst van winkels die Sewaholic patronen verkopen.
cordova_jacket_2__83090.1382550710.1280.1280

Hoewel mijn stijl vooral girly-girly is heb ik toch een zwak voor stoere biker jasjes. Stiekem hoop ik ooit een motor te hebben. Het zal daar waarschijnlijk wel iets mee te maken hebben zeker?

Dit patroon is eentje van Burdastyle. Het komt uit de Burda 11/2013. Maar als je die niet hebt liggen/in de bib vindt, dan kan je ‘m hier digitaal aankopen. Of via deze website gaat het ook met Maestro.

bike jacket burdastyle

Op nummer 4 staat deze mooie romantische jas van Jamie Christina, de Abbey Coat. Ik vind deze zo mooi! Dit patroon zit al eventjes in mijn collectie. Ik moet er echt eens werk van maken!

Hier vind je een lijst met alle winkels die Jamie Christina patronen verkopen.

Abbey Coat

De laatste jas is de Quart Coat van Pauline Alice. Op het eerste zicht is dit een vrij klassieke en eenvoudige jas. Iets wat ik erg leuk vind aan deze jas zijn de plooien op de heupen in het zijpand. Dat is zo’n leuk detail!

Hier vind je de lijst met winkels die Pauline Alice patronen kopen.
3a

En er is een heel erg leuke extra bij dit patroon! Op de Pauline Alice blog vind je een handleiding om deze jas om te vormen tot de onderstaande stoere biker jas. Stiekem zijn er dus 6 jassen in dit lijstje.

quart coat biker hack

Dit is mijn kleine maar fijne lijstje met jassen die ik echt heel leuk vind! En het valt maar een klein beetje op dat ik een zwak heb voor grote bombastische kragen. Oeps.

Nu ben ik nieuwsgierig. Welke jas vind jij een topper?

ps, ben je op zoek naar tips komt je jas helemaal perfect te maken? Lees dan dit.

Alle foto’s zijn afkomstig van de websites van de verkopers.

4 comments on “5 leuke jas patronen”

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)