Nog tot en met morgen kan je gebruiken maken van de zalige craftsy deals. Ik kreeg van verschillende mensen de vraag. “Welke cursus is nu eigenlijk goed?” Vandaar dit last-minute berichtje met mijn aanraders. Btw, hier stonden er ook al een paar.

CraftsyLogotips

Naatechnieken

Sewing machine feet

In Sewing machine feet nemen ze mee door alle basisvoetjes en een aantal extra voetjes die handig zijn om in huist te hebben. Hier heb ik echt veel van geleerd toen ik nog niet zo lang naaide. Dit is een gratis minicursus.

sew better sew faster

Janet Pray verteld in Sew Better, Sew Faster, garment industry secrets heel wat tips en truckjes uit naaiateliers. Onder haar begeleiding leer je niet enkel sneller maar ook accurater naaien. Sinds ik deze cursus volgde speld ik bijna niets meer vast en toch komt het mooi uit! Heerlijk!

mastering zipper techniques

Mastering zipper techniques is een gratis minicursus waarin je leert om verschillende ritsen in te zetten zoals het hoort.
beginner serging

Als je een overlock hebt, maar je weet toch niet goed wat te doen vanaf het moment dat er iets mis loopt. Of je gebruikt een andere stof en opeens lijkt die spanning toch niet zo perfect. Maar je weet niet aan welke van 4 knoppen je moet draaien. Dan is Beginner Serging perfect! Er zich een boekje bij (zelf af te drukken) waarop je je proeflapjes kan bevestigen en de spanning bij kan schrijven. Dan weet je voor alle volgende keren welke instellingen je moet gebruiken voor welke stof.

Versteviging / voeren

underneath it all

In Underneath it all leert Linda Lee hoe, waar en met welke versteviging je hemden en jassen moet versteviging. Ik vond dit echt super interessant omdat bij veel patronen er te weinig staat over versteviging. Zo kan je het ontbrekende deel zelf opvullen en echt mooie kledingstukken maken.

structure and shape

Als je een klassieke blazer wilt maken, of een andere jas met accurate versteviging. Dan is Essential Guide to Tailoring, Structure & Shape echt een aanrader. Allison Smith neemt je mee door 3 manieren waarop je een jas kan verstevigen.  Ik vond dat super interessant!

Patronen tekenen/Aanpassen

custom fitting back neck shoulders

Als je nek, rug en/of schouders niet mooi aansluiten in een bestaand patroon kan je Custom fitting, back, neck, shoulders volgen om te leren hoe je dat aan moet passen.

adjust the bust

Dit is een gelijkaardige cursus als degene hierboven. Maar dan gericht op de buste, zoals de naam Adjust the bust het zegt. Leer alle mogelijke manieren waarop je de buste aan kan passen zodat deze mooi past.

wrap dress

In patternmaking classis, the wrap dress neemt Lynn Strobel je mee op weg om van een basispatroon een super mooie wikkeljurk te maken. In de reeks worden 3 jurken uitgewerkt en 1 jas. En Lynn is echt geweldig! Moest ze niet zo ver wonen zou ik direct les bij willen volgen.

Mijn favoriete docenten

Als laatste deel ik mijn favoriete docenten met jullie. Deze  dames hebben een duidelijke passie voor hun vak, en kunnen het super goed uitleggen. Mijn mond valt vaak letterlijk open wanneer ik naar hen kijk. En daarna ga ik naar mijn vriend ‘liefje-liefje, Lynn heeft een zalige manier om nepen te verplaatsen, dat is zo, zo en zo, en nu wil ik dat ook kunnen! Ik had daar nog nooit over nagedacht. Hoe vet is dat,…….” een mega rant over wat ik net bijgeleerd heb waarop hij ‘hu’ reageert omdat hij er eigenlijk toch niets van snapt. Als je op hun naam klikt kom je uit op de lessen die zij geven.

Allison Smith

Allison smith

Janet Pray

Janet pray

Lynn Strobel

Lynn strobel

Zo ik hoop dat dit jullie helpt om een keuze te kunnen maken tussen de vele lessen die te koop zijn. Er zijn nog veel meer goede cursussen en docenten op Craftsy. Maar ze allemaal in 1 post steken gaat niet lukken. En als ik een paar maanden vrij had zou ik met alle plezier alle naaicursussen doen en jullie er over rapporteren. Jammer genoegd zit dat er op dit moment niet in.

Wil je een cursus kopen die hier niet tussen staan? Vrees niet, lees de reacties die erbij staan en beslis dan. Craftsy zit vol met topmensen!

A Bouquet of Buttons maakt alleen reclame voor producten waar ik echt in geloof via partnerprogramma’s. Zo helpen we elkaar een beetje vooruit, het is maar dat jullie het weten ;-).

8 comments on “9 goede cursussen op Craftsy”

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)