Zoals ieder jaar maak ik een lijstje met toffe dingen die je cadeau kan doen aan iemand die de liefde voor naaimachine deelt. Dit jaar heb ik besloten het op te delen in enkele thema’s.

Vandaag is thema 1 aan de beurt: 6 Cadeautips voor beginners.

Cadeautips voor beginners

Een gigantische voorraad naaimachinenaalden

Waarom? Weet je nog toen je zelf net starte, en je machine deed maar niet wat je wou. Je had alles geprobeerd, radeloos was je! Tot iemand zei, steek eens een nieuwe naald. En *poef* de naaimachines was gerepareerd. En je was genezen van het geloof dat 1 naald voor altijd mee zal gaan. En voor de twijfelaars, iedereen zal elke soort naald wel eens kunnen gebruiken. Eentje van elk is dus perfect 😉

beginnercadeau3

Het handboek voor zelfmaakmode van Knipmode

Waarom? Omdat ik na vele jaren naaien dit nog steeds het beste handboek vind dat in het Nederlands geschreven is. Heerlijk om geen foute vertalingen te hebben. En als je vast zit, neem dan het handboek voor zelfmaakmode erbij, en je weet binnen 1-2-3 hoe je verder moet! Heerlijk!

beginnercadeau2

Een stapel tornmesjes

Waarom? Niet om deze enthousiasteling te ontmoedigen, maar tornen is sowieso al super frustrerend. En het wordt extra frustrerend wanneer je het tornmesje niet kan vinden.

beginnercadeau4

Een draadschaartje

Waarom? Omdat een draadschaartje het afknippen van draadjes super gemakkelijk maakt. Het spring vanzelf terug open en het is echt zot hoeveel vlotter dat het werkt. Ik wou dat ik het veel vroeger ontdekt had! Ps, ik ben niet aansprakelijk voor gaten die in kledij geknipt worden door het iets te enthousiast afknippen van draadjes.

beginnercadeau1

Een kopieerwieltje met dubbele markering

Waarom? Omdat het gewoonweg fantastisch is! Het kopieerwieltje op zich is al 1 van de beste tools om markering op stof aan te brengen op zich. En de dubbele marking zorgt ervoor dat je heel gemakkelijk de naadwaarde die je nodig hebt aan kan duiden.

beginnercadeau6

Spoeltjes-spoeltjes-spoeltjes

Waarom? Wel, met de 4 spoeltjes die bij je machine zit kom je niet ver. Extra spoeltjes zijn dus zeker heel erg welkom. Maar niet elke spoeltje is hetzelfde. Zorg ervoor dat je zeker het juiste koopt. (ps, ik heb er een aantal te koop staan op mijn facebookpagina. Ze passen in de Brother Innov-Is serie, en Pfaff smarter, pasport en ambition)

beginnercadeau5

Dag 1 van 6 days of Christmas zit erop! Morgen kan je terug komen om cadeautips voor geeky naaisters te ontdekken

Vind je deze lijst leuk? Deel ‘m dan op Facebook, Twitter of via mail. Sharing is caring <3

Andere lijsten in 6 dagen kerst:

Zoek je nog extra tips. Hier kan je nog wat lijsten vinden:

Meer A Bouquet of Buttons? Volg me dan ook op Facebook, Instagram, Youtube of Twitter

Op A Bouquet of Buttons maak ik reclame voor producten waar ik enthousiast voor ben. Je kan ze aankopen via partnerlinks. Zo helpen we elkaar een beetje vooruit, het is maar dat jullie het weten 😉

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)