Veel naaisters hebben ook een blog waarop ze hun avonturen van achter de machine delen met de wereld. Mooie foto’s hiervoor maken is 1 ding. Materiaal kan het werk niet voor jou doen, maar goed materiaal maakt het wel gemakkelijk

Daarom geef ik je vandaag 8 cadeautips voor bloggende naaisters.

Cadeautips voor bloggende naaisters

ps, sommige dingen die ik hier voorstel zijn best prijzig. Een bon om bij te dragen, of samen leggen met anderen is misschien een strakker plan

Make it, blog it, share it! boek

Als je start met bloggen, is het vaak verwarrend. Dit boek is gericht op creatieve bloggers. Helemaal perfect dus! In het boek wordt uitgelegd hoe je een blog start, welke platformen er zijn. Er zijn fotografie- en schrijftips. Je vind er veel inspiratie en zoveel meer! Ik vind het boek echt een aanrader als je start met bloggen. En ook als je al wat langer blogt is dit ook zeker handig!

Een digitale spiegelreflexcamera (dslr)

Waarom? Met een spiegelreflex kan je super mooie heldere beelden maken waar je zelf de volledige controle over hebt. Ken je dat gevoel van, na 20 foto’s te nemen van hetzelfde, en dan denk je ‘goed genoegd’. Met een spiegelreflex kan je daarop inspelen. Een body (is het toestel zonder lens) is op zich al best kostelijk, maar rond kerst zijn er altijd wel cash-back acties en dan krijg je een deeltje terug betaald. En uiteraard zijn er ook zoveel tweedehandse te vinden. Mijn eerste dslr die ik zelf kocht was ook tweedehands. Ik heb er super veel plezier aan beleefd. Vorig jaar in april ben ik overgeschakeld op Canon 760D. Ik zou aanraden enkel een body te kopen, en zelf de lens te laten kiezen

Btw, ik verkoop op dit moment wat fotomateriaal via mijn facebookpagina.

Goede lens

Waarom? Een lens die afgestemd is op je gebruik helpt ze heel erg vooruit! Ik heb gemerkt dat ik heel erg fan ben van lenzen met een vastbandpunt (aka primelenzen) ik denk dat dit vooral te maken heeft met mijn incompetentie om mijn camera fatsoenlijk in te stellen. Maar daar wordt aangewerkt in 2016.

De 2 lenzen die ik het meest gebruik zijn de 35mm lens van mijn vriend, en ik heb nu ook een 24mm lens gekocht met STM. Die heb ik vooral bijgekocht om het filmen te vergemakkelijken. Een andere lens waar veel bloggers razend enthousiast over zijn is de 50mm ‘plastic fantastic’.

Als je een body koopt kan je kitlens skippen en eentje kopen waar je zelf helemaal warm van wordt. Als je nog niet weet waar je warm van wordt, dan is de kitlens een prima startersoptie. Of je kan ook (zoals ik meestal doe) weken aan een stuk uren de verkoper bevragen over wat het beste is waarvoor. En dan een beslissing nemen. Zeker als je nog niet handig bent met lenzen en je toestel raad ik je aan om deze in een fysieke winkel in de buurt te kopen. Dan kan je altijd terug langs gaan met vragen en ze zullen je met de glimlach helpen.

btw, cash-back acties gelden vaak ook op lenzen

Een statief

Waarom? Dan is het eindelijk gedaan, met het stapelen van boeken, de traplader uithalen, …. om je fototoestel op de juist hoogte te krijgen. En met een statief heb je minder kan dat je fototoestel naar benden dondert. Normaal gezien heb je onderaan je camera een kleine opening, daarin schroef je het statief vast. Statieven heb je in alle prijzen. Goedkope statieven zijn vaak erg licht. Als je een goedkoop statief koopt kan je best eentje kopen met een haak aan (zoals de foto hieronder) dan kan je daar je handtas aan hangen voor was extra gewicht. Zeker als je buiten gaat fotograferen wil je niet dat de wind je statief met fototoestel omver blaast.

Een afstandsbediening

Waarom? Met een afstandsbediening kan je zelf foto’s maken en moet je niet telkens aan iemand vragen om ze te trekken. Of als er niemand in huis is moet je er niet op wachten. Ook kan je dan ongegeneerd 100 foto’s pakken om die 5 goede eruit te halen. En het ziet er stukken beter uit dan foto’s met een selfiestick. Zowat 90% van de foto’s op A Bouquet of Buttons worden door mezelf getrokken.

Een grote geheugenkaart

Waarom? Je hebt altijd een moment waarop je vloekt dat je geheugenkaart vol zit, en uiteraard is dat net op het moment wanneer je de meest fantastische foto ooit wilt maken! Een extra geheugenkaart, en liefst een grote zorgt ervoor dat deze momenten voorgoed voorbij zijn.

Ringlamp

Waarom? Voor op die momenten waarop er net niet voldoende daglicht is, dan is een ringlamp die je op je fototoestel monteert een redder in nood! Het licht voldoende bij om het mooi in te vullen. Wanneer het pikkedonker is, enkel met deze lamp gaan fotografen of filmen is een minder strak plan. Dan krijg je het effect alsof je voor een auto staat met de koplampen in volle glorie, aka de ‘grote faar’

Softboxen

Waarom? Als je het echt-echt professioneel aan wilt pakken. Dan kunnen sofboxen zalig zijn, zeker als je de plaats ervoor hebt! Er zijn al basissets die meevallen van prijs. De meer geavanceerde krijgen een ditto prijs mee.

 

 

Dag 3 zit erop! Morgen krijg je cadeautips voor leergierige naaisters! Tot morgen ūüôā

Vind je deze lijst leuk? Deel ‚Äėm dan op Facebook, Twitter of via mail. Sharing is caring <3

Andere lijsten in 6 dagen kerst:

Zoek je nog extra tips. Hier kan je nog wat lijsten vinden:

Meer A Bouquet of Buttons? Volg me dan ook op Facebook, Instagram, Youtube of Twitter

Op A Bouquet of Buttons¬†maak ik reclame voor producten waar ik enthousiast voor ben. Je kan ze aankopen¬†via partnerlinks. Zo helpen we elkaar een beetje vooruit, het is maar dat jullie het weten¬†😉

*Foto’s van het fotomateriaal zijn eigendom van Coolblue

*De foto van het boek Make it, blog it, share it! is eigendom van bol.com

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)