Wow! Het is al super lang geleden dat ik een maaksel gepost heb! De laatste was deze tas voor mijn zus. Ik heb wel heel wat klaar liggen, zoals deze poolside tote. Maar dat geraakt precies niet op de foto! Gelukkig heb ik een fotoshoot (aka mijn statief, camera, afstandsbediening en ik) gepland!

Maar over naar het onderwerp voor vandaag. De warmste week is voorbij, en ik deed mee aan een actie georganiseerd door Deborah van Cas en Nina. Je moest 5 euro betalen om mee te doen aan een Swap waarbij je voor verschillende thema’s kon kiezen. Ik koos voor het thema tas en mocht eentje voor Deborah maken. En Evi maakte ook een pracht exemplaar voor mij.

Swap for life, music for life, diy, sewing, naaien, tassen, handtas, noodle head, poolside tote, bag for life, cas en nina, vuurwerk, fireworks, cotton + steel

Swap?

Misschien is niet iedereen bekend met de term swap. Daarom leg ik het hier even uit: een swap (engels voor wissel/ruil) is het uitwisselen van goederen voor goederen. Je geef iets, en je ontvangt iets. Elke swap heeft andere regels, soms is het voor elkaar, soms is er een budget, soms is er een thema. Hier werd gekozen voor het ruilen van zelfgemaakte tassen. Vaak is een swap gratis maar zonder centjes is het moeilijk om een goed doel te steunen. hier werd gekozen om 5 euro in te leggen om deel te nemen. Dit naar een goed doel dat de strijd aan gaat met Boulimie.Β 

Om heel eerlijk te zijn ben ik niet zo’n grote fan van swaps. In het verleden deed ik hier vaker aan mee, ik heb soms heel leuke dingen gekregen, maar soms ook dingen die bijna rechtstreeks de vuilbak in gaan. En dat vind ik dan jammer. Bij alle swap waar ik al aan mee heb gedaan moet je op de een of andere manier je wensen/stijl doorgeven zodat er een grote kans is dat je iets krijgt dat je leuk vindt. Ik heb een paar keer iets gekregen waarvan ik dacht, serieus!? Heb je wel naar mijn moodboard gekeken? Of ik kreeg spullen voor kinderen terwijl ik geeneens kinderen heb. En dat vond ik jammer. Ik probeer altijd iets te vinden dat echt bij de persoon past. Uiteraard kunnen smaken verschillen, maar als je iets voor een ander maakt lijkt het me logisch dat je met hun smaak rekening houdt. Anders is het zo zonde van de tijd en liefde die erin gestoken is. Maar bon, dit is dus de reden waarom ik niet meer om sta te springen.Β 

Waarom deed ik nu dan mee? Wel het was voor het goede doel, en er ik had het gevoel dat in de tassengroep we dezelfde mening hadden. En omdat Evi mij bleef aanporren om mee te doen πŸ˜‰ Merci Evi!Β 

Bon, nu terug naar de tas πŸ™‚Β 

Swap for life, music for life, diy, sewing, naaien, tassen, handtas, noodle head, poolside tote, bag for life, cas en nina, vuurwerk, fireworks, cotton + steel

Patroon

Ik koos voor de Poolside tote van Noodle head. Om verschillende reden leek mij dit een geschikt patroon. Deborah wou graag iets groots met veel zakken om snel iets weg te kunnen steken, dus check, en ik moet toegeven dat ik niet zo’n ervaren tassenmaakster ben. En de poolside tote leek me dan een goede optie om zeker iets te maken dat mooi zou zijn, maar voldoende simpel voor mij om het zonder te veel stress te kunnen maken.Β 

Swap for life, music for life, diy, sewing, naaien, tassen, handtas, noodle head, poolside tote, bag for life, cas en nina, vuurwerk, fireworks, cotton + steel

Stof en fournituren

 

Na veel wikken en wegen koos ik de stoffen. Ik ben er zeker van dat dit bij elke project dat ik maak het meeste tijd in beslag neemt. Ken jij dat?

De buitenstof is eentje van Cotton + Steel. Ik kocht deze in mei bij Julija’s shop, toen ik samen met Tasia (van Sewaholic) en hoop andere leuke mensen een stoffentoer door Antwerpen maakte.

De binnenkant is canvas van bij Rijs Textiles. Ik kocht deze om te combineren met deze leuke stof van bij Georgette, maar het oker was toch net iets te fel. Gelukkig is het perfect voor deze tas!

Ik gebruikte ook marine blauwe tassenband die ik kocht bij Pieke Wieke op het stoffencircus in het voorjaar. De marine blauwe paspel is van bij de Veritas. Al moet ik toegeven dat ik nog een beetje moet werken aan mijn biais skills. In kledingstukken gaat het goed, maar zo haakse hoeken en felle bochten als er in deze tas zitten, dat ben ik niet gewend.

De tas is verstevigd met Decovil light.

Swap for life, music for life, diy, sewing, naaien, tassen, handtas, noodle head, poolside tote, bag for life, cas en nina, vuurwerk, fireworks, cotton + steel

Aanpassingen

Lokaal was het de eerste keer dat ik de tas maakte, toch kon ik het niet laten om aanpassingen te maken:

  • Ik voegde extra zakken aan de binnenkant toe om alles snel een plek te kunnen geven.
  • Aan beide kanten zijn de buitenzakjes zonder rits.
  • Ik gebruikte tassenband voor de hengsels in de plaats van stof. Ik vind dat stof snel op elkaar frommelt, en ik heb ook al gehad dat de versteviging lost komt. Dat is niet zo mooi.
  • Ik gebruikte biais om de rand van de tas af te werken in de plaats van het patroondeel. Ik had de perfecte kleur liggen.
  • De tas sluit met een magnetisch knipper (zeer oude tutorial hier, knipper start op 0:50)

Swap for life, music for life, diy, sewing, naaien, tassen, handtas, noodle head, poolside tote, bag for life, cas en nina, vuurwerk, fireworks, cotton + steel

Nieuwe techniek?

 

Zoals ik in het begin zei, ik ben absoluut geen ervaren tassenmaakster. Dus veel blijft niet omdat ik het niet zo gewend Β bent.

Het nieuwste voor mij was werken met een ‘drop-in-lining’. Ik ken er geen goed Nederlands woord voor, maar het wilt zeggen dat je de buiten- en binnentas in elkaar schuift en dan afwerkt. Hierdoor moet je deze niet meer binnenste buiten draaien door een keergat. Dat was een nieuwe ervaring πŸ™‚
Swap for life, music for life, diy, sewing, naaien, tassen, handtas, noodle head, poolside tote, bag for life, cas en nina, vuurwerk, fireworks, cotton + steel

Mijn tas?

Ik kreeg deze super leuk tas van Evi! Kijk hoe schattig haar dochter ermee poseert. Blijkbaar weet de kleine madam heel goed wat ze wilt, en was mijn tas bijna niet meer voor mij ;).

Nog eens heel erg bedankt voor deze super leuk tas Evi! En voor de top organisatie Deborah!

Als je nieuwsgierig bent naar andere tassen, kijk dan even bij ‘Gemaakt’.

 

2 comments on “Bag for life: Poolside tote for Deborah”

  1. Je hebt dat supergoed gedaan. Wat een prachige tas!! Moest je graag nog wat oefenen, ik wil steeds een exemplaar adopteren hihi. Blij dat je de geswapte tas mooi vindt. Ze is met veel liefde genaaid πŸ™‚

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)