Dag allemaal,

Ik maak van de start van het nieuwe jaar gebruik omย terug te kijken naar het afgelopen jaar, en vooruit te kijken naar wat dit jaar gaat brengen. Er gaat telkens 1 artikel zijn waarin ik terug kijk op 2015, en de dag erna komen mijn plannen voor 2016 online. Het gaan 6 artikels zijn over deze thema’s: naaien, bloggen en youtube.

Vandaag geef ik het startschot. We gaan samen kijken naar hetgeen dat vorig jaar onder mijn naaimachine uit gerold is, en al online is gekomen. Er zit nog heel wat in de wachtrij om online te komen. Die gaan dan ineens mee in het overzicht van 2016 ๐Ÿ˜‰

gemaakt in 2015

Het maken van deze blogpost was erg confronterend. Ik heb maar 9 projecten het afgelopen jaar gemaakt รฉn geblogd. Wow! Ik wist dat ik op blog-gebied niet zo’n goed jaar achter de rug had, maar zo weinig! Het was lastig. Niet enkel de maaksels, maar over het algemeen was het super rustig. Ik ben toen diep gaan nadenken, hoe zou dit komen? Want ik heb best wel wat gemaakt. En ik ben er zeker van dat het te maken heeft met een nieuw evenwicht vinden in mijn leven. Ik ben sinds januari 2015 4/5’de gaan werken. Wat een zegen was! Maar die extra tijd om te naaien, bloggen, tutorials maken, youtuben,….. werd heel erg snel – veel sneller dan ik zelf ooit had kunnen denken- ingevuld door het geven van workshops en daar heel wat tijd in steken. En ik merk ook voor mezelf dat ik pas tegen november iets meer evenwicht tussen alles gevonden heb. Dus er zullen in 2016 heel wat maaksels online komen die eigenlijk in 2015 gemaakt zijn oeps. Maar het belangrijkste is dat ik terug een evenwicht gevonden heb.

Daarnaast heb ik ook belachelijk veel kinderspullen gemaakt. En omdat de focus van deze blog ligt op kledij maken voor volwassenen zet ik veel kinderspullen hier niet op. Af en toe gebeurd het wel. Maar de focus blijft op deze blog echt op kledij voor de iets minder mini mens. Er zijn al zo veel toffe blogs met kinderspullen, en daarbij, ik heb geeneens kinderen oeps.

Maar tijd voor actie:

* als je op de foto klikt wordt je doorverwezen naar de juiste blogpost met meer informatie zoals bv de stof en het patroon*

Een keuken – speel- stoel

Dit was een geschenk voor een nichtje. Ze speelt graag met een keukentje, maar in huis was er geen plaats voor. Dan leek mij dit de ideale oplossing. Gelukkig paste het. Ik heb ook de ouders in spanning gehouden ‘waarom heb je afmeting van onze stoel nodig? En het is toch zeker een grote stoel dat je bedoeld en niet de kinderstoel’. Ik kon het niet laten. Maar de kleine dame speelt er bijna een jaar later nog steeds mee.

16680923796_1ccf5486d4_b

Pauwen Beladonne jurk

Dit was mijn derde Beladonne jurk, en ik moet zeggen dat ik het patroon nog steeds niet beu ben. Het enige jammere is dat de mooie gouden details ondertussen bijna helemaal vervaagd zijn. Damn you droogkast!
16403083566_7e723d5d20_b

Abigail Badpak

Badpakken zijn fijn om te maken! En dit er geen uitzondering op. Ik vind het ook grappig om deze foto nu een beetje late te zien, en te denken dat ik kei bruin ben op deze foto. Hoewel ik eigenlijk nog steeds een super hoog melkfles gehalte heb.

12139568_907552772643775_1448136408_n1

Een boekentas of 2

De kinderen van mijn zus kregen een boekentas van mij. De ene is fan van Galaxy park en de andere van Planes.

21034031379_ce1018df13_z

21032969768_d18d888416_z

Leren machinaal borduren

Ik heb ook machinaal leren borduren! Jeej! Het is echt leuk, maar ik moet ook toegeven dat ik het soms moeilijk vind om een borduursel op iets te plaatsen. Voor decoratie kan ik het makkelijk zien maar op kledij vind ik het iets moeilijker.

11849188_905689766177950_988637729_n

Dorothy daytripper met een tikkeltje Disney

Aangezien de kinderen van mijn zus verwend werden kon zij ook niet achterblijven. Ik maakte deze tas voor haar en ik liet de borduurmachine erop los.

tas noor

Bag for life

Ik maakte een tas ten voordele van de warmste week met swap for life. De ontvangster is er heel blij mee, en ik ben super blij met de tas die ik kreeg. Een zalige swap dus!

Swap for life 8

Dit is dus mijn mini-overzicht van het jaar. Hopelijk kan ik er volgend jaar iets meer in opnemen ;).

Er is ook een overzicht van 2013 en 2014. Daar staat heel wat meer interessante dingen in ๐Ÿ˜‰

8 comments on “Gemaakt en geblogd in 2015”

 1. Whieee super leuke naaisels!!
  Ik ben stiekem blij dat je af en toe vrij had want ik heb altijd enorm genoten van onze vrijdag naaidates :p
  Al wens ik je ook meer tijd toe om terug zelf te naaien en er foto’s over te posten ๐Ÿ˜‰
  Ben je al begonnen aan je cape in die fantastische paraplustof?

  xoxo

  Lien

 2. Hey, Jij maakt wel superleuke dingen. Ben eigenlijk wel benieuwd naar je kinder-ideetjes, want dat keukenstoeltje is echt goed gevonden!

 3. Gelukkig nieuwjaar! Fijn dat je een nieuwe balans hebt gevonden! Meer/minder werken heeft toch altijd meer invloed dan je denkt. Ben benieuwd naar alle dingen die je verder nog hebt gemaakt ๐Ÿ™‚

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)