Vorig jaar heb ik geen sewalutions gemaakt, maar dit jaar heb ik er wel zin in! Dus hier gaan we:

sewalutions 2016

Tassen leren maken op de ‘echte’ manier

Ik heb dit jaar enkele tassen gemaakt. Nu heb ik het vaak op gevoel gedaan. Maar ik wil je me dit jaar verdiepen in hoe het echt moet. Ik heb al enkele bronnen hier liggen waar ik zeker verder mee ga geraken:

Ik heb me ook lid gemaakt van ‘The bag of the month club’. Je betaald een soms, en de eerste 6 maanden van het jaar krijg je elke maand een taspatroon en dan kan je die maken. Er is dan een ook linkup waarin je je tas kan laten zien. Het ziet er heel leuk uit! Er is ook een facebookgroep en ik heb het gevoel dat zowat de helft haar tas al af heeft terwijl ik nog geeneens stof gekozen heb.

Als je dit ook een leuk idee vindt. Je kan je nog inschrijven. Inschrijven kan tot eind juni 2016. Dus er is nog wat tijd, maar hoe vroeger, hoe leuker :).

Cosplay

Ik hou heel erg veel van fantasie, sprookjes en mij verkleden. Dus het wordt hoog tijd dat ik meer tijd steek in Cosplay. Ik heb al een half kostuum hier liggen. En eigenlijk wil ik graag alle kledij die Ariel tijdens de film draagt maken, inclusief schelpen zwembare staart. Laat dat al een groot doel zijn voor het komende jaar.

Meer bewuste naaitijd inplannen en mijn naaiwerk echt plannen

Ik heb dit jaar het gevoel dat naaien vaak ‘tussen de soep en de pattatten’ moest. Dat vind ik echt niet tof. Dus ik ga meet bewust naaidate met mezelf inplannen.

Ik wil ook meer mijn naaiwerk structureren/ideeën bijhouden. Ik heb een tijdje de naaiplanner gebruikt, maar ik merk dat ik heel andere dingen noteer in mijn notitieboekje dat ik nu gebruik. Hier verzamel ik inspiratie voor mijn eigen versie van de naaiplanner.

Mijn atelier echt opgeruimd houden

Ik ben 1 van die gelukkigen die een hele kamer heeft om in te naaien. Echt heerlijk! Maar die op orde houden, het is toch een werkje dat ik onderschat. Ik moet eerlijk zijn, ik kuis niet graag, en ik ruim niet graag op maar ik kan er wel van genieten als het opgeruimd en proper is. Hmmm wat een vreemde eend ben ik toch! Maar goed, als dingen hun vaste plek hebben ben ik daar ook echt autistisch op, dat moet dan terug juist goed staan anders wordt ik zot! Al kan de rest van het huis over hoop liggen, elke speld zal in het juiste doosje zitten, en mijn garen zal altijd mooi gesorteerd zijn. Toch wel een tikkeltje vreemd maar goed.

Om mijn naaikamer opgeruimd te houden moet ik ook echt minderen met mijn materiaal. Ik heb zoveel materiaal dat het fysiek niet meer op een georganiseerde manier in de ruimte past . Ik heb de laatste weken best wat genaaid en ik geniet er echt van om gaten in mijn stofferen te zien -zoals ik al zei, ik ben een vreemde eend-. Mijn doel is om echt veel minder stof in huis te hebben. Dus ik ga dit jaar weer eens met goede moed starten met minder stof te kopen. Ik ga de 3 out 1 in, terug van onder het stof halen. Want eerlijk is eerlijk, dat heeft mij echt goed gedaan toen! Ik ga het doen tot mijn stoffenvoorraad minstens gehalveerd is, en daarna zal het 1 uit 1 in worden. Dat is de enige manier die ik op dit moment zie om mijn materiaal serieus te verminderen. Maar ik heb er ook echt wel zin in! ruimte om alles te zetten heerlijk!

Workshops volgen

Dit jaar wil ik niet enkel workshops geven maar er ook gaan volgen. Ik start al met een cursus patroontekenen volgende week. En ik ben ook ingeschreven voor een cursus machinaal breien. Ik wil ook graag samen met Evi een workshop bij Lotte Martens doen. Maar dat zal nog even duren aangezien zij bijna gaat bevallen.

Afstuderen als patroonontwerper

Ik zou het nog bijna vergeten, maar op het einde van dit jaar heb ik -hopelijk- mijn diploma patroonontwerper voor Dameskledij. En daar kijk ik heel erg naar uit. Niet zo stiekem ben ik al aan het dromen over welke cursus ik volgend schooljaar wil gaan volgen.

—–

Dat zijn dus 6 doelen waar ik dit jaar naartoe wil werken. Want al klinkt ‘sewalution’ leuk, een doel klinkt meer actiegericht. Ik ga mijn doelen op de een of andere manier visualiseren in mijn naaikamer.  Al weet ik nog niet hoe. Heb jij een idee hoe ik het kan doen? Dan hoor ik het graag bij de reacties.

Wat zijn jouw Sewalutions?

10 comments on “6 Sewalutions voor 2016”

 1. ‘Afstuderen als patroonontwerper’, dat hoop ik ook ooit te kunnen doen! Leuk lijstje! Mocht ik aan goede voornemens doen, dan zou ik er zeker inspiratie uit kunnen halen 🙂

  • Ik doe er normaal ook niet echt aan. Maar ik ben al een tijdje aan het denken om meer doelgericht te gaan werken en dan is het nieuwe jaar een mooi excuus. En dat afstuderen als patroonontwerper komt er ook wel ooit van. Bij mij heeft het ook lang genoegd geduurd 😉

 2. Met mijn nieuwe kast hoop ik eindelijk mijn kamer meer opgeruimd kunnen houden! Qua stofvoorraad valt het bij mij erg mee, ik moet niet al te veel op voorraad hebben. Daar wordt ik kriebelig van! Succes met je 3 op1 en Patroontekenen, welke opleiding is dat?

  • Bedankt, en ik merk pas hoeveel stof ik heb sinds ik in dit huis woon, ervoor zat het zowat overal verspreid. Er met het verhuizen bleven en bleven en bleven bleven er maar dozen stof naar boven komen. Oeps, de opleiding is dameskleermaker. Ik weet niet of je daar nu veel meer mee bent. Maar er hebben verschillende dames om meer uitleg gevraagd dus ik ga er binnenkort een volledige blogpost aan wijden. 🙂

 3. Naaikamer opgeruimd houden, bewust tijd inplannen, minderen in materiaal….
  Ik volg je helemaal daarin!
  Ik ga zelf in plaats van op tassen mijn focus leggen op lingerie, mooi aansluitend bij de cursus vervaardiger van lingerie die ik dit jaar en volgend jaar volg!
  Toitoi!

  • Nu onze doelen zo gelijkaardig zijn zullen we wel regelmatig moeten afspreken om te horen hoe het ermee gaat 😉 Leuk! En die naaikamer opruimen, ik heb vandaag onverwachts een dag vrij, en dat is waar ik mij deze dag mee bezig ga houden, kijken wat ik moet houden, wat weg kan, en die 3 laatste dozen eindelijk weg werken.

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)