Aangezien ik gisteren de posts deelde die het populairst waren in 2015 is het vandaag tijd om naar mijn blogalutions voor 2016 zijn te gaan kijken. Vrees niet, het zijn er niet zo veel als mijn Sewalutions 2016

blogalutions 2016

Meer bloggen

Bon, dat zal geen wonder zijn als je bekijkt hoe weinig ik vorig jaar geschreven heb. Mijn doel is om 1 blogpost per week te maken, en stilletjes terug op te bouwen naar 3 per week. Dat deed ik in 2014 en dat vond ik een heel fijn ritme. Maar kwaliteit gaat boven kwantiteit.

Meer in bulk schrijven

1 van mijn problemen is dat ik niet veel voorbereid. Ik heb altijd het gevoel dat alles nu-nu-nu moet. En als iets af is ben ik enthousiast, ik wil het dan direct delen. Of als ik iets al een maand in mijn kast heb hangen, maar ik heb het nog niet online gezwierd, dan denk ik, nu is het ook te laat eh!

Maar ik moet die gedachten leren uit mijn hoofd te zetten. Foto’s nemen en schrijven wanneer ik kan, en ze dan mooi gespreid inplannen in de plaats van de ene week 20 posts online te zetten, en de andere week 0. Op die manier kan ik ook drukke periodes beter opvangen of als ik ziek wordt.

Tonen wat ik gemaakt heb afwisselen met interessante informatie

Ik deel graag mijn weetjes en kennis. Maar ik moet ook toegeven dat ik het na al die jaren bloggen nog steeds super spannend vind om een handleiding online te zwieren. Mijn haren gaan soms rechtop staan van de slechte en gewoonweg foute informatie die ik soms tegen kom. Dus dat wil ik niet -niet dat je geen fouten mag maken, maar soms is het er echt over, er ver over- en dan doe ik teveel aan zelfcensuur. Dus ik ga meer info geven. Bv Swimwearweek vond ik 2 jaar terug zalig om te doen! Als ik nu terug kijk zijn er ook dingen die ik anders zou doen. Misschien dat ik er in de zomer wel iets over ga schrijven. Maar ook dat is leren. De posts over mijn jas -die nog steeds niet af is- vond ik zalig om te schrijven. Ik vind het ook leuk om vanalles uit te pluizen, zoals bv  9 goede craftsy cursussen. En zo zal ik nog wel wat voorbeelden kunnen vinden. Dus ik doe het graag, en ik moet mijn schroom wat overwinnen.

Meer structureren

Ik hoor soms dat jullie het moeilijk vinden om informatie terug te vinden op mijn blog. Ik heb al hard gewerkt aan een iets betere structuur, bv de ‘gemaakt’ pagina. Waardoor dat oude maaksels makkelijk op te graven zijn. Maar zo zijn er nog een paar onderwerpen die sneller terug te vinden moeten zijn. Misschien moet ik mijn site helemaal van 0 terug opbouwen. Ik weet het nog niet goed. Maar tegen eind 2016 zal alles hier gemakkelijk terug te vinden zijn, en als het niet is, wel dan is er nog steeds de zoekfunctie 😉

En jij? Heb jij een blog, en wat wil jij daar het komende jaar mee doen? Of wil je net een blog starten maar twijfel je? Ik ben benieuwd.

1 comment on “Blogalutions 2016”

  1. Leuk dat je meer gaat schrijven op je blog. Ik volg je graag. Misschien eens een blog over de kunsten met je Pfaff Creatieve 1.5… Ben heel nieuwsgierig naar de prestaties van deze machine.Nog steeds aan het twijfelen of dit mijn juiste keuze zal zijn.

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)