Het is weer die tijd van het jaar, de tijd dat Madelynne, een Amerikaanse blogster, aan ons vraagt van welke naaiblogs we het afgelopen jaar genoten hebben. De Best Sewing Blog Awards vind ik altijd heel erg leuk om te volgen.

Toen de oproep voor de Best Sewing Blog Awards dit jaar verscheen dacht ik, “maar hey, als we nu eens met z’n allen onze favoriete naaiblogs van de lage landen nomineren, dan krijgen we misschien paar leuke blogs van ‘onze coté’ in de short list.”

Waarom denk je misschien? Wel, gewoon omdat het kan! En vooral omdat er in de lage landen heel wat leuke naaiblogs zijn die meer liefde verdienen. Vooral daarom!

Doe je mee?

Mee doen is niet zo heel moeilijk. Hier vind je het formulier dat je in kan vullen – tot 25 januari- Je mag bij elke categorie maximaal 5 blogs nomineren.

Dit zijn ze:

 • Most inspirational
 • Sew-Jo Boosting
 • Best tutorials
 • Best Knitting
 • Best up-and-comming
 • Vintage inspired
 • Best basics
 • Funniest
 • Fastest
 • Best mon blog
 • Best guy blog
 • Blogger you’d most like to meet
 • Best Indie pattern compagny
 • Best international blogger
 • Best new bloggers
 • Best Curvy or plus size blogger
 • Best pattern making blog
 • Best couture blog
 • Best textile Arts
 • Best bra maker
 • Best over 30 blogger
 • Makes you want to be a better sewer
 • sewing as an art
 • best kid sewing

Dat zijn er dus 24 in totaal, dat wilt zeggen dat je 120 blogs kan nomineren! Wauw! Als je niet weet hoe je die 120 plekken kan vullen, kijk dan even hier. In die lijst zal je voldoende inspiratie tegen komen.

Je kan ook niemand nomineren in meerde categorieën. Je moet dus geen 120 verschillende blogs nomineren, maar het mag wel. En als je er minder weet, dan zijn het er gewoon wat minder.

Voor je in al je enthousiasme de lijst in begint te vullen denk je best even diep na. Je kan de lijst maar 1 keer invullen. Dus het zou zonde zijn als je net nadat je op ‘verzenden’ geklikt hebt, opeens merkt dat je je lievelingsblog vergeten bent.

Ik vind dit super spannend! En ik hoop dat we op deze manier minstens 1 leuke naaiblog uit onze coté op de short list krijgen. Ik krijg er nu al kriebels van in mijn buik. Enne, het is niet omdat je het hier leest dat je je verplicht moet voelen om yours truly te nomineren – al zou het wel tof zijn- no pressure.

Nu ben ik super nieuwsgierig welke blogs jullie gaan nomineren! Ik lees het graag bij de reacties!

En als je zelf graag genomineerd wordt in een bepaald categorie, of genomineerd tout court, dan mag je hier onder altijd reageren. En vergeet ook niet om je blog toe te voegen een de lijst met naaiblogs. Daar moet je enkel op add link klikken.

Als je ook enthousiast wordt van dit idee, deel dit bericht dan op Facebook, twitter, welke sociale media je ook maar gebruikt. En als je een blog hebt kan je er ook zelf een bericht over schrijven.

*Spannend!*

* de foto is van Madelynne zelf.

4 comments on “Best Sewing Blogs Awards 2016 – Ga lokaal ;)”

 1. het ging maar tot vandaag, jammer, want ik had er graag goed over nagedacht! maar geen tijd meer want nog vanalles te doen vanavond… toch rap enkelen genomineerd 🙂 spannend wel! houd ons maar op de hoogte!!

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)