Ik hou van sprookjes, ik hou heel erg veel van sprookjes. En niet zo stiekem weet ik er ook iets te veel over. Laatst noemde een kameraad mij ‘de wikipedia van Disney’.

Ik hou niet alleen van Disney, ik hou van sprookjes in het algemeen. Ik vind het ook super leuk om op zoek te gaan naar de originele verhalen. Wanneer je een paar sprookjes van de gebroeders Grimm leest in de originele uitvoering. Dan vraag je je niet meer af waar het woord ‘grimmig’ vandaan komt.

Waar mijn liefde vandaan komt? Wel dat is de schuld van mijn Bomma. Ik heb laatst met mijn mama nagedacht hoe het eigenlijk komt dat wij thuis alledrie – ik ben de middelste- zo fan zijn van sprookjes, en met een grote voorkeur voor Disney.  En toen kwam het eruit, ons Bomma is de schuldige. Niet dat het erg is. In een notendop: ons Bomma ging niet graag alleen naar de winkel, ons Bompa ging gewoon niet graag naar de winkel. Dus dan kocht Bomma ons een beetje om. Als we mee naar de winkel gingen met haar, dan kregen we een video terwijl Bompa buiten in de auto aan het wachten was en rustig aan zijn sigaret trok. En op die manier krijg je op een aantal jaren wel een grote collectie bij elkaar. Niet dat we elke week/maand met Bomma naar de winkel gingen, maar zo hebben Bomma en Bompa toch een groot stuk van de collectie gesponsord. Het was enkel als we alleen met Bomma waren. Je kent dat wel, grootouders en verwennen.

Dus bedankt Bomma en Bompa om mij een beetje sociaal gehandicapt te maken als het op sprookjes aan komt. Stiekem hoop ik nog steeds om Disney prinses te worden. Maar de heilig leeftijd is voorbij. Dus ik zal het moeten doen met een zeemeerminnenstaart in mijn bad. De kleine zeemeermin staat bij mij op nummer 1. Ik hou gewoon van water, avontuur, en eigenwijs zijn.  Pocahontas en de Klokkenluider van de Notre Dame volgen er direct op. Zelfs als kind moest ik bij deze films wenen omdat ik niet tegen sociale ongelijkheid kan en dat mensen beoordeeld worden op hun afkomst in de plaats van wie ze zijn. En dat is niet veranderd. Bij het liedje ‘God help het uitschot’ moet ik nog steeds wenen. Maar jullie zijn hier niet om bij te leren over mijn visie op de maatschappij. Of om alweer te horen dat ik een bleiter ben.

Disney, veritas, minni, mickey, alice in wonderland, bambi, stampertje, 7 dwergen, Tinkerbell

Jullie zijn hier omdat ik gisteren dankzij Stéphanie van Miss Pixie erachter gekomen ben dat Veritas een Disney collectie heeft met leuke naaispullen. En dat wil ik jullie niet onthouden. Al ben ik wel een beetje teleurgesteld dat Ariel er niet bij zit.

Kijk je mee?

Hieronder heb ik alle producten die ik op de veritas webshop ving verzameld. Als je op de foto klikt kom je uit op de bijhorende pagina op de veritas webshop.

Ik hoorde van verschillende mensen al dat het aanbod van de Disney spullen zeer verschillenden is per winkel. Een kleine tip: je kan je bestelling van de webshop gratis in een winkel laten leveren. Dan ben je zeker dat ze hetgeen dat jij wilt er zeker is. Of als in Nederland woont, dan kan je ook in Nederland laten leveren.

Mickey en Minnie

Katoen

Disney, veritas, minni, mickey, alice in wonderland, bambi, stampertje, 7 dwergen, Tinkerbell

Disney, veritas, minni, mickey, alice in wonderland, bambi, stampertje, 7 dwergen, Tinkerbell

Disney, veritas, minni, mickey, alice in wonderland, bambi, stampertje, 7 dwergen, Tinkerbell

Disney, veritas, minni, mickey, alice in wonderland, bambi, stampertje, 7 dwergen, Tinkerbell

Disney, veritas, minni, mickey, alice in wonderland, bambi, stampertje, 7 dwergen, Tinkerbell

Afwasbare stof

Disney, veritas, minni, mickey, alice in wonderland, bambi, stampertje, 7 dwergen, Tinkerbell

Disney, veritas, minni, mickey, alice in wonderland, bambi, stampertje, 7 dwergen, Tinkerbell

Disney, veritas, minni, mickey, alice in wonderland, bambi, stampertje, 7 dwergen, Tinkerbell

Disney, veritas, minni, mickey, alice in wonderland, bambi, stampertje, 7 dwergen, Tinkerbell

Disney, veritas, minni, mickey, alice in wonderland, bambi, stampertje, 7 dwergen, Tinkerbell

Disney, veritas, minni, mickey, alice in wonderland, bambi, stampertje, 7 dwergen, Tinkerbell

Disney, veritas, minni, mickey, alice in wonderland, bambi, stampertje, 7 dwergen, Tinkerbell

Disney, veritas, minni, mickey, alice in wonderland, bambi, stampertje, 7 dwergen, Tinkerbell

Disney, veritas, minni, mickey, alice in wonderland, bambi, stampertje, 7 dwergen, Tinkerbell

Disney, veritas, minni, mickey, alice in wonderland, bambi, stampertje, 7 dwergen, Tinkerbell

Disney, veritas, minni, mickey, alice in wonderland, bambi, stampertje, 7 dwergen, Tinkerbell

Tinkerbell

Katoen

Disney, veritas, minni, mickey, alice in wonderland, bambi, stampertje, 7 dwergen, Tinkerbell

Afwasbare stof

Disney, veritas, minni, mickey, alice in wonderland, bambi, stampertje, 7 dwergen, Tinkerbell

Bambi

Disney, veritas, minni, mickey, alice in wonderland, bambi, stampertje, 7 dwergen, Tinkerbell

Disney, veritas, minni, mickey, alice in wonderland, bambi, stampertje, 7 dwergen, Tinkerbell

Disney, veritas, minni, mickey, alice in wonderland, bambi, stampertje, 7 dwergen, Tinkerbell

Alice in Wonderland

Disney, veritas, minni, mickey, alice in wonderland, bambi, stampertje, 7 dwergen, Tinkerbell

Disney, veritas, minni, mickey, alice in wonderland, bambi, stampertje, 7 dwergen, Tinkerbell

7 dwergen

Disney, veritas, minni, mickey, alice in wonderland, bambi, stampertje, 7 dwergen, Tinkerbell

Er staan een aantal pareltjes tussen! Mijn favorieten zijn de patches van Alice in Wonderland, Bambi en Stampertje. En het stofje van Tinkerbell. Vroeger dacht ik dat het Tinkelbell was omwille van het geluid dat ze maakt. Maar Tinkerbell komt van ‘tinkering’ wat knutselen wilt zeggen, want Tinkerbell is een knutselelfje. Ik vind dat een kei leuk weetje! Ik hoop dat je iets hebt aan mijn Disney wikipedia skills.

Maar nu is de echte vraag, wat springt er voor jou uit? Of wie zie jij graag opgenomen in een volgende collectie?

* Alle foto’s zijn eigendom van Veritas.

 

 

10 comments on “Disneygekte bij Veritas”

 1. oooh, zo tof zeg!! bedankt om dit eens op een rijtje te zetten! en ik herken het ook wel hoor, die disneyfilms blijven echte klassiekers!! En grappig ook: mijn papa koopt nu bijna elke maand een disneyfilm voor m’n dochtertjes, ook al heb ik gezegd dat dat niet moet 🙂 Hier dus ook deftig aan het ‘sparen’ voor die collectie. Stiekem vind ik het heerlijk 🙂

 2. Ik ben zo verliefd op de stofjes die ik er kocht <3
  Maar ik kan er nog niet mee aan de slag 🙁 Het is de 21e stoffenspektakel in Aalst en ik ga tot dan wachten om vlieseline en andere fournituren in te slaan.
  Heb jij ondertussen er al iets van gekocht?

 3. Hier helemaal fan van de zwartwitte mickey’s en de zwartwitte biais… en de tinkerbell is ook geweldig…

  Hier vooral heerlijke herinneringen aan megadikkesprookjesboeken waaruit voorgelezen werd 😉

 4. Houdt niet iedereen een beetje van sprookjes? Ze zijn toch onlosmakelijk verbonden met ieders kindertijd, zij het dan niet overal zoals in het sprookje van “de grootmoeder met de kleinkindjes en de videobanden.” Geweldig verhaal! 🙂
  Die zwartwitte Mickey’s mogen ook wel onder mijn stikmachine passeren!

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)