Ik hou ervan om ons huis mooi te maken. Nu alle basics achter de rug zijn is het tijd voor de tierlantijntjes. Zoals onze slaapkamer een hotel uitstraling te geven. Het is nog maar stap 1 in een groter geheel. Ik vind het effect zo leuk voor zo weinig inspanning dat ik het niet kan laten om het resultaat met jullie te delen.

bed voor en na

Onze slaapkamer is erg rustgevend. Die vibe wil ik dan ook behouden. DoorΒ een zachte kleur te gebruiken voor het grootste kussen is de overgang subtiel. Voor het kleine kussen heb ik wel een felle kleur gekozen omdat dit een kleur is die terug komt in een aantal van onze bedovertrekken. Ik wil met de kussen vooral spelen met de kleuren die nu al aanwezig zijn in de kamer om zo de rust die er heerst te behouden. Want is het is en blijft een slaapkamer.

Stof

De stof is wafelkatoen, en tricot. Beide uit mijn stash want die mag dringend krimpen. De kussens in het midden horen bij het dekbed. De wafelkatoen kocht ik bij Moens Modestoffen, en de viscose tricot komt van Alotte.

bed

Kussens

De grote kussen zijn er van Ikea. Ze zijn 65 op 65. Heerlijk groot om op te lezen of stiekem nog iets te kijken in bed.

De kleine kussens zijn van de Casa. Die zijn 40 x 40.

De middelste kussens zijn die waar we op slapen. De hoezen rond deze heb ik niet zelf gemaakt. Mijn kussen komt van Sleepy, dat van mijn vriend van Ikea.

bed 2

Patroon

Het patroon voor kussenslopen is echt niet moeilijk. Eigenlijk is het een grote rechthoek. Hier leg ik je uit hoe je deze grote rechthoek kan berekenen en omvormen tot een kussensloop.

2016-02-24 17

Krijg je ook zin om de hotelvibe in huis te halen? En het kost maar 5 seconden extra in de ochtend om het mooi te leggen.

8 comments on “Van gewoon bed naar hotelbed”

  1. Ik heb altijd moeite mijn hoofdeinde mooi op te maken, ik ga die grote kussens zeker halen bij IKEA! Ziet er toch een stuk gezelliger uit met wat meer kussens!

    Ik vind je bed heel mooi! De grootste kussens vallen wel een beetje weg tegen de muurkleur, wellicht iets van een hoofdbord maken voor wat meer contrast?

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)