Het is al maart en ik heb jullie mijn jurk die ik voor oude jaar maakte nog niet laten zien. Een schande! Maar bij deze maar ik het goed 🙂

IMG_5656

Oudejaar

Oudejaar vier ik graag met vrienden en een goed feestje. Dit jaar hadden we gekozen om naar de badboot te gaan, die ondertussen boot zonder bad is. Feesten op een boot is eens iets anders. Maar we hadden precies over de dresscode gekeken. Toen wij eraan kwamen waren we even in de war, is dit een feestje of een begrafenis met al die zwarte kleren? En de verplichte trui over de schouders die je rond je nek knoopt hadden we ook al niet bij. Oeps

Patroon

Toen de Knipmode van december 2015 in de brievenbus gleed sprong er 1 jurk uit voor mij. De jurk heeft een mooie ruguitsnijding, en zoals jullie weten ga ik voor de bijl wanneer ik een mooie rug zie. Knipmode heeft mij zeker niet teleurgesteld! Het is 1 van die patronen waar mijn naam op geschreven staat. Je kent dat wel, af en toe kom je er eentje tegen waarvan je denkt ‘dit is helemaal mij!’. Ook mijn mama zei het toen ze het patroon zag. En mijn mama heeft altijd gelijk, of… toch wanneer het mij goed uit komt. 

Het patroon is nummer 7 uit die beruchte knip van november 2015. Een Knip waarin veel leuke patronen staan. (Net zoals de Knip van deze maand waar ik ook echt blij mee ben)

Stof en fournituren

Ik kocht deze stretchkatoen van Fragille bij Mon Depot op Black Friday. Door Mon Depot ben ik helemaal gefaald in mijn opzet om die maand geen stof te kopen. Maar ik was me al zo lang aan het verlekkeren op die stof dat ik over stag ben gegaan. En maar goed ook, want een uur later was de stof helemaal foetsie.

Buiten stof heb ik enkel wat versteviging gebruikt voor het beleg en garen.

Aanpassingen

Normaal gezien zit er een sluiting in de nek op middenrug en een rits in de zijnaad. Aangezien de stof die ik gebruik een beetje rek heeft heb ik deze sluitingen weg gelaten. Ik moet toegeven dat het met een klein hart was. En dan vooral voor de sluiting in de nek, want als mijn hoofd daar niet door gaat, dan is’t gedaan. Gelukkig is het allemaal goed gekomen.

Ook wordt deze jurk gevoerd, om de rekbare aard van de stof te behouden heb ik dit niet gedaan. Ik heb een beleg getekend en zo de jurk afgewerkt. Een beleg tekenen is niet zo moeilijk. Als jullie graag willen dat ik het jullie laat zien, dan hoor ik het graag.

De rok is ook een heel stuk korter. Ondanks dat knipmode de patronen tekent voor mensen van ongeveer mijn lengte, ik ben nog een paar cm groter, bleek de jurk tot onder mijn knie te komen, hoewel deze op de foto duidelijk tot boven de knie is. Vreemd, maar gelukkig is er wat af knippen niet zo’n grote moeite.

Het patroon is zonder tailleband, en ik hou van taillebanden, dus die ik heb snel toegevoegd. Ik moet altijd lengte toevoegen in mijn lijfje, door de tailleband toe te voegen kan ik die stap ook al overslaan.

In de rok zit ook een naad in middenvoor, maar ik vind dat zo jammer als daar een naad is. Die heb ik dus ook weggewerkt.

Volgende keer anders

  • Ik heb bij de start van dit project geen verse naald in mijn naaimachine gestoken met als gevolg een ladder in mijn stof. Gelukkig valt het niet zo op, maar toch, voor mij gaat het opvallen bummer!
  • Bij een volgende versie moet ik de hals/schouders wat versmallen, het staat toch meer open dan zou moeten.
  • Deze jurk lijkt me nog mooier met een boothals. Ook dat wil k graag uittesten.
  • De zakken in jurk zijn nogal lang open, en het zak gedeelte zelf vrij klein. Mijn gsm valt er dus gemakkelijk uit. Iets om mee te nemen naar een volgende jurk.
  • Ik heb bij deze print erop gelet dat de print schonekes  recht loop op de midden voor en middenachter. Maar tijdens mijn gepuzzel heb ik er niet aan gedacht op de print echt-echt doorloopt, en daar heb ik wel spijt van.

Heb jij ook zelfgemaakte kledij gedragen tijdens de feestdagen? Ik zie graag een link verschijnen in de linkup of bij de reacties.

De jurk die ik voor kerst gemaakt heb kan je hier vinden.

Als niet weet hoe je een link toe kan voegen. Ik heb het hier uitgeschreven (btw, de projecten pagina is enkel voor stashvember)


 

 

 

2 comments on “Een jurk om 2016 in te dansen”

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)