Mijn petekind was jarig, en dat moet uiteraard gevierd worden! En om de zoveel jaren wordt dat gevierd met een handgemaakt geschenk. Al we. et ik niet zeker of het succes van het cars dekentje te evenaren is. Al denk ik dat het geen probleem gaat zijn wanneer ik zag hoe hard hij en de andere kinderen gespeeld hebben met de tipi op zijn verjaardagsfeestje.

tipi

Patroon

De vraag is of ik echt kan spreken van een patroon. Eigenlijk heb ik 5 hele parallellogrammen getekend, en 2 halve om zo ook te zorgen dat je er in en uit kan. Om dat in en uit gaan te vergemakkelijk heb ik ook lintjes gestikt zodat ze de stof zoals bij een tent weg kunnen binden. Als hadden ze waarschijnlijk liever een sluiting op de deur gehad 😉

Toen de tent klaar was zag ik dat ik eigenlijk de bovenkant een beetje te groot gemaakt had. De volgende keer maak ik het wat kleinen zodat de zijkanten wat mooier strak kunnen gaan. En misschien is het een goed idee om eens tijdens een vakantie de tent daar wat kleiner te maken. Ik had het probleem niet echt opgemerkt toen ik ‘m opzetten voor te proberen maar op het feest merkte ik het wel.

Stof en fournituren

Omdat in zo’n tent nogal veel stof kruipt was ik op zoek gegaan naar een mooie stofje in solden. Dat heb ik toen bij Madeline de Stoffenmadam gevonden. Ik heb direct gebeld om de rest van de rol aan de kant te leggen zodat ik zeker voldoende had. Ik heb 5 meter gekocht waarvan er 4 gebruikt zijn.

Voor de rest heb ik garen en een klein beetje biais gebruikt.

Ik vergat nog bijna de stokken. Ik vond geen mooie ronde stokken die voldoende lang waren tegen een aanvaardbare prijs. Dus dan ik heb ik deze latten die ik nog over had van de werken in mijn atelier gebruikt. Ze zijn niet rond, maar ook leuk.

Heb jij ook een tipi gemaakt? Ik zie er graag een link van bij de reacties.

 

 

 

3 comments on “Een tipi voor mijn petekind”

  1. Ik heb nog nooit een tipi gemaakt ; wel ooit eens een tafeltent.
    Ik ben ervan overtuigd dat jouw petekind dit een superdeluxe cadeau zal vinden.
    En wat ziet jouw tipi er stevig uit .

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)