Yay! Een ‘nieuw’ maaksel hier! Ik zet nieuw tussen aanhalingstekens omdat als ik naar de foto’s kijk, dan zie ik dat ik deze op 16 juni 2015 heb getrokken. Oeps!

Maar goed 40 dagen bloggen gaat voor mij rond een nieuwe start. Dus deel ik dit maaksel heel er graag met jullie! En het is dan nog wel een heel special Cambie jurk.

cambie dress

Patroon

Dit is het Cambie patroon van Sewaholic. Een merk dat patronen maakt voor de perige mensen onder ons. En zelfs voor een perig merk ben ik te perig lol. Chance dat patronen aanpassen zo’n beetje mijn ding is.

Voor deze versie heb ik de A-lijn variate van de rok gebruikt. Mijn vorige cambie kreeg een simpele rimpelrok.

 

cambie dress

Stof en fournituren

 

Mijn stof komt uit de glow in the dark reeks van Timeless treasures. Ik kocht deze lang geleden bij Studio Elf. Ondertussen verkopen ze geen stoffen meer. Dat is jammer, en vooral deze stof. Die is zo mooi! Het is super jammer dat het in België niet vaak voldoende donker is om deze jurk in de volle glorie te tonen. En het is ook super jammer dat ik ‘m pas gemaakt heb na Zuid-Afrika. We zijn daar naar ‘The Burn’ geweest. En dat zou zo’n hit zijn geweest daar! btw, ‘the burn’ is de Zuid-Afrikaanse versie van Burning Man maar dan veel kleiner. Echt een aanrader!

De voering is gauze katoen, super licht en luchtig. Het is witte katoen die ik zelf een kleurtje gegeven heb.

cambie dress

cambie dress

Aanpassingen

 

Aangezien de jurk uit 2015 dateert weet ik niet alle aanpassingen meer.

Maar ik zal heel zeker het lijfje langer gemaakt hebben. De taille zit de op meeste patronen voor mij standaard op de empire waist hoogte. En dat is niet altijd erg flatterend.

Ook zal ik de rok vanuit de taille 1 of 2 maten vergroot hebben naar de heupen toe. Zoals ik al zei ben ik heel erg perig.

 

cambie dress

Volgende keer anders

  • Bij de volgende versie met een A-lijnrok moet ik mijn zitvlak nog net iets meer ruimte geven. Op mijn heupen zit ie goed, maar de bolling van mijn poep krijgt niet voldoende ruimte.
  • De halslijn moet een beetje versmald worden. Nu staat mijn decolté een beetje open. Als je goed kijkt zie je ‘flappers’ aan de halslijn. Deze weg krijg is gemakkelijk gedaan bij een volgende keer.

cambie dress

Zo dag 2 zit erop! Tot morgen

2/40

Hier vind je al mijn berichten van 40 dagen bloggen

 

 

 

9 comments on “Glow in the dark Cambie”

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)