Een tijdje geleden besloot ik dat basics missen in mijn kast. Dus ik besloot een stof die zowat overal op past -blauwe jeans- te combineren met 1 van mijn favoriete patronen -Belladone jurk-.

Wil je het resultaat zien?

Patroon

 

Als basis voor dit project gebruikte ik de ‘robe Belladone’. Ik vind dit een geweldig patroon. Zowel het topjes als de rok zitten met goed. Dus ik besloot om deze keer enkel de rok te gebruiken.

 

Stof en fournituren

 

Omdat ik echt iets basic wou gebruikte ik jeans voor dit project. Gewone blauwe jeans, een beetje saai, maar daardoor ook wel gemakkelijk te combineren.

De stof kwam uit mijn kast maar deze werd ooit aangekocht bij Moens Modestoffen in Antwerpen.

Buiten de stof gebruikte ik nog een paar anderen dingen, voeringstof, een rits, haakjes, versteviging en biais.

Ik gebruikte voering voor de zakken. Meestal doe ik dit gewoon uit de buitenstof, maar omdat jeans best zwaar ik besloot ik dat voering beter was. Anders kan je van die zakken krijgen die je in je rok ziet staan omdat het zo dik is.

Ik werk de zoom van rokken graag af met biais, en dat was bij deze rok niet anders.

Ik was zo stom om een blinde rits te gebruiken. De rits zat er super goed in. Maar toen besloot die kapot te gaan. Jeans is best zwaar, en dan nog ver versteving van de tailleband. Dat is geen goede combinatie met een blinde rits. En als zeker niet met hoe ik ‘m inzet. Mijn blinde ritsen moeten blinder dan blind zijn want anders wordt ik zot. Moest er iets meer speling op gezeten hebben zou het misschien wel gelukt zijn. Ik heb de rits dan maar wat korter gemaakt en haakjes in de tailleband gezet.

Grrrr I hate it when this happens! I made a great #belladoneskirt and then the #zipper broke! I’ll just leave it at that, take a nap and try again tomorrow. #sewing #sewcialists #crybaby #isew #sewistsofinstagram #jeans

Een bericht gedeeld door Lieke // A Bouquet of Buttons (@bouquetbuttons) op

 

Aanpassingen

 

Ik heb het hele bovenstuk weggelaten en in de plaats heb ik een tailleband toegevoegd. De tailleband was net een tikkeltje te groot, maar dat komt doordat ik er uiteindelijk haakjes op heb gezet. Voor de rest is het gebleven zoals het was.

 

 

Volgende keer anders

  • De taillband mag een tikkeltje kleiner
  • En mijn poep heeft graag een tikkeltje mee plaats.

Volgende keer

Zo dag 6 zit erop! Tot morgen

6/40

Hier vind je al mijn berichten van 40 dagen bloggen

 

 

 

5 comments on “Belladone jeansrok”

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)