Het zonnetje schijnt! Heerlijk! Dat is de tijd van het jaar waarin zeemeerminnen al eens boven water durven komen. Ook deze zeemeermin waagt dan haar kans.

 

Zo nu weten jullie het! Ik wil zijn waar de mensen -niet- zijn. En dat wil ik al eventjes. Sinds ik als kind de kleine zeemeermin bekeek wou ik ook zo’n staart hebben. Dat is toch veel leuker dan voeten! Maar ik heb even moeten wachten op mijn staart. Jaren heb zitten nadenken over een mooie staart te kopen. Tot ik de prijzen zag, ze kosten gemakkelijk 3000 euro zonder taxen en verzendkosten. Dat is echt zot veel! Of dat dacht ik toch voordat ik mijn staart gemaakt heb. Na heel het proces zelf te doorlopen snap ik heel goed waar de prijs vandaan komt. Het materiaal om de staart zelf te maken is niet goedkoop en dan nog eens de vele vele werkuren die erin steken!

Ik heb ongeveer een half jaar aan de staart gewerkt. Het was allemaal nieuw materiaal voor mij, dus het was wat geknoei, letterlijk en figuurlijk. De staart is nog niet helemaal wat ik wil maar voor een eerste poging vind ik het wel geslaagd. In augustus was mijn staart eindelijk klaar!

Het hele proces is nogal wat! Je moet mallen maken, en eerst de contramal zelf maken. Dan mag je met silicone beginnen knoeien. En niet de spuitbussen die je uit de winkel haalt maar silicone voor prothese te maken. Alles krijg met pigmenten een mooi kleurtje. Ik denk dat ik niet ver moet uitwijzen om duidelijk te maken dat alleen al het juiste materiaal vinden niet simpel is.

Toen mijn staart er eindelijk was heb ik heel lief naar mijn vriend gelachen en hij heeft dan een paar foto’s gemaakt. De onderstaande foto’s zijn van de eerste 2 keren dat ik mijn staart aan had. Zotjes!

Een beetje later gingen we op vakantie naar Spanje, dus die staart moest uiteraard ook mee! Zo heb ik zelfs in de -bijna- herfst nog mooie foto’s kunnen maken aan het strand.

We hebben er ook een paar onderwater gemaakt. Dat was moeilijker dan gedacht! Stiekem heb ik ook een ‘drowning mermaid’ selectie gemaakt van de slechtste foto’s in de zee en onderwater. Zo slecht dat ze terug grappig zijn. Maar die hou ik lekker voor mezelf.

 

Dus ja, wat moet ik nog zeggen over dit? Ik stel voor dat ik niet meer over schrijf, maar jullie gewoon de kans geef om te luisteren naar Radio 2. Jup Radio 2! Opeens kreeg ik een berichtje dat ze een interview met een zeemeermin wilde. Say What! Dat is echt zotjes. Dus als je nog vragen hebt, waarschijnlijk worden ze in het onderstaande filmpje beantwoord.

Zotjes eh!

En als je mij samen met andere meerminnen in actie wilt zien, wel dan kan dat! Elke derde maandag van de maand zijn we bij Todi. Als van mijn acts op de hoogte wilt blijven kan je mij ook volgen op facebook en instagram. Want daar komt meer meermin nieuws voorbij.

Of als graag naar een filmpje kijkt zo nu en dan, dan ga je best even naar hier om je te abonneren.

Bij deze hebben jullie ook een antwoord op de vraag ‘Waar was Lieke zowat heel 2016?’. Dat was dus of aan het kliederen met silicone of in het water.

Dit is echt 1 van spannendste berichten die ik ook geschreven heb! Meermin zijn wordt nog als iets vreemd bekeken in België, maar het is zo leuk! Iedereen moet het gewoon eens doen!

 

 

5 comments on “Zeemeermin in de lentezon”

  1. Mooi! Echt superknap gemaakt. Doe je al langer aan (mono)vinzwemmen of pas sinds je je eigen staart hebt gemaakt?
    Hier in Nederland heb je op sommige plekken zelfs zeemeermin/-man zwemlessen!

  2. Wow! Dat is wel wat anders dan een bombshell badpak! Wat ontzettend mooi en knap gemaakt! En wat leuk om je zo enthousiast te horen! Zelf voel ik niet de behoefte om zeemeermin te zijn. Maar wat moet het heerlijk zijn om hier helemaal in op te kunnen gaan!

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)