new girl opening credit copycat dress

Who’s that girl,…. Another New Girl Copycat. I’m in love with Jess her style. Damn girl, just keep rocking those polka dots. Since I love the style soooo much I couldn’t resist making this dress. And because now I can tick off one of the dress on my sewing inspiration board.

new girl opening credit copycat dress

My dress is a comfy pyjama-like dress. I guess Jess her dress is made out of cotton. Mine is made out of a knit. This makes it a great dress to wear on lazy sundays, but also to work. Comfy and stylish all day long, isn’t that perfect? Comfy + stylish = <3

new girl opening credit copycat dress

I used the Renfrew Top as base for this dress. The skirt is an altered version of my trusty self drafted flared skirt. I only added pleats to the front of the skirt. If you have a simular bum like me, then you know that pleats on the bum aren’t an option.

By now I made some more Renfrew dresses, wanna see?

new girl opening credit dress copycat

Did I mention it’s also perfect for dancing the night away?

If you don’t know New Girl, check it out:

new girl opening credit

Can’t get enough? Here a some more copycats for this dress:

5 comments on “New Girl opening dress Copy Cat”

  1. I’m im love!! Ik kijk ook vaak New girl. En bijna elke keer als het jurkje voorbij komt zeg ik tegen mijn vriend “dat jurkje wil ik ooit ook kunnen maken!” leuk om te zien, hoe goes het u is gelukt. Wauwie! Deze link ga ik dus even opslaan 🙂

  2. Wow, really love this one! Je staat er super mee. Ik heb het Renfew patroon al zo vaak bij jou zien passeren, en alle resultaten zijn super. Zal het ook eens moeten aanschaffen! En ik moet dringend eens naar New Girl beginnen kijken 😉

    • Bedankt! En Renfrew is inderdaad een aanrader! Ik heb ‘m al zo vaak gebruikt! Binnenkort is er ook een Nederlandse vertaling van de handleiding. Ook niet slecht 😉 Een andere aanrader is de Nettie die gebruik ik meer in de winter. Het is een bodysuit, dus dan blijft de poep lekker warm 🙂 (btw, als je liever in het Nederlands leest, als je klikt op de knop ‘Nederlands’ rechts boven komen je bij hetzelfde artikel in het Nederlands uit)

Thank you for commenting, I really enjoy reading them :)