3 comments on “Learn”

 1. Hoi,
  Mijn naam is Ann, ik ben 38 jaar en ben vanaf september naar de naailes aan het gaan en ik vind het super leuk!
  Nu zou ik graag een naaimachine kopen en we kunnen via de school 3 machines kopen nl Brother Innovis100, Pfaff select 3.2 4.2 of Bernina 315 simply red. Ik ben bij jou terechtgekomen omdat ik een review aan het zoeken was voor de Brother vermits ik deze aan 20% zou kunnen kopen en hij mij dan 520 euro kost. De Pfaff zou 629 kosten en de Bernina 699. Ik ben na het bekijken van uw review geneigd om te Brother te kopen maar vermits de Review van 2013 is vroeg ik me af of je hem nu nog steeds zou aanraden of toch voor 1 van de 2 andere zou gaan of misschien nog een 4de zou aanraden.
  Dank je voor je advies!!

  • Dag Ann, heel erg bedankt voor je berichtje! Ik ben ondertussen overgestapt op een pfaff expression 3.5. Dit omdat ik merkte dat ik vaak met te zware stoffen werkte voor deze machine. Toen ik deze kocht hadden ze mij in de naaimachinewinkel de voorloper (expression 3.2) aangeraden maar ik had toen het budget niet. Waar ik dus achteraf gezien qua geld wel spijt van heb. Ik heb die machine toen ook met een mooie korting kunnen kopen dus laat je daar niet te veel door verleiden. Denk na wat je wilt maken en neem op basis daarvan je beslissing. Ik merkte bv bij het tassen maken dat ik soms de lagen er echt door moest sleuren. Dus vandaar kies op basis van wat je wilt maken en spaar desnoods een beetje langer zou ik als advies meegeven. Niet dat het een slechte machine is, mijn mama gebruikt nu met veel plezier de brother machine. Maar zij maakt op dit moment geen tassen en jassen. Dus het is echt afhankelijk van wat je ermee wilt maken. Voor mij was ‘m te licht, voor jou is ‘m misschien perfect. Ik zou ook eens vergelijken welke van de 3 voorgestelde machine de zwaarste motor heeft. En als je veel met rekbare stoffen werk is het ingebouwde boventransport echt een meerwaarde. Ook voor zware stoffen. Hopelijk helpt je dit een beetje.

   • Hoi Lieke,
    Bedankt voor het snelle antwoord 🙂 Ik moet er inderdaad nog wat beter over nadenken, ik vermoed wel dat ik veel in rekbare stoffen ga maken (T-shirts voor mezelf, rokjes voor mijn dochtertje) en ik had eerlijk gezegd nog niet gehoord van de ingebouwde bovenstransport… Ik ga aan mijn lerares hier nog wat meer uitleg over vragen want de info die ik van haar heb gekregen is toch vrij beperkt. Ik laat je nog weten wat ik heb gekocht!
    Groetjes,
    Ann

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)